Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 17. 11:52

Öt új mobil Pentium III processzor várható a nyáron

Válaszul az AMD 1 GHz-es mobil Athlon 4 processzorára az Intel júliusban dobja piacra Tualatin magos mobil chipjeit, amelyek már 0,13 mikronos csíkszélességgel készülnek.

Válaszul az AMD 1 GHz-es mobil Athlon 4 processzorára az Intel júliusban dobja piacra Tualatin magos mobil chipjeit, amelyek már 0,13 mikronos csíkszélességgel készülnek.

Összesen öt új mobil Pentium III processzor várható az Inteltől, 866 MHz és 1,13 GHz közöttti órajeleken. A chipek mindegyike 133 MHz-es front side bus-t használ, és könnyen lehet, hogy 512 KByte másodszintű cache kerül beléjük.

Az új processzorokhoz új chipkészlet is dukál. Az Almador-M (mobil) chipset támogatja a 133 MHz-es front side bus-t, a PC133 SDRAM memóriát és az Intel SpeedStep technológia rovábbfejlesztett változatát.

A 0,13 mikronos technológia miatt a chipek kevesebbet fogyasztanak majd, mint a jelenlegi mobil pentium III processzorok, de sokkal magasabb órajeleken működhetnek.

Az év második részében várható néhány Tualatin magos ultra-alacsony fogyasztású Pentium III processzor is, amelyeket sub-notebookokba szán a gyártó. A processzorok nem titkoltan a Transmeta Crusoe ellenfelei lesznek.

A mobil Tualatin processzorok bejelentése után várható néhány asztali verziója is a chipnek, de ezeket az Intel aligha fogja erőteljesen hirdetni. Az asztali gépekbe szánt chipek 1,13 és 1,2 GHz-es kivitelben várhatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról