Szerző: Vörös Péter

2001. május 14. 07:57

Az amerikai elbocsátások jó hírt jelentenek a tajvani PC gyártóknak

[Bloomberg] A Quanta, Tajvan legnagyobb notebook gyártója, pénteken kijelentette, hogy a tajvani PC gyártók egyre több megrendeléshez fognak jutni annak eredményeként, hogy az olyan ügyfelek, mint a Dell csökkentik az állások számát és termékeik árait.

HIRDETÉS

[Bloomberg] A Quanta, Tajvan legnagyobb notebook gyártója, pénteken kijelentette, hogy a tajvani PC gyártók egyre több megrendeléshez fognak jutni annak eredményeként, hogy az olyan ügyfelek, mint a Dell csökkentik az állások számát és termékeik árait.

A Quanta arra számít, hogy a Dell növelni fogja megrendeléseit alvállalkozói felé, mivel a világ legnagyobb PC gyártója közel 4000 alkalmazottat bocsát el a gazdasági lassulás eredményeként, közölte Tim Li, a Quanta szóvivője.

Frank Lee, az Indosuez W.I. Carr egyik elemzője szerint a Dell és a többi gyártó outsourcing trendje tovább fog erősödni, mivel egyre élesedik a vállalatok közötti árverseny. Lee úgy véli, hogy az olyan cégek, mint a Quanta és a Compal Electronics profitálni fognak a költségcsökkentési hullámból.

A Compaq nemrég jelentette be, hogy olcsóbban fogja gyártani PC-it ahhoz, hogy sikeresen vegye fel a versenyt a Dell-lel. A Gateway januárban jelentette be azt, hogy jelentősen csökkenti alkalmazottai számát, hogy versenyképesebb maradhasson ár szempontjából.

A Quanta arra számít, hogy az idén forgalma 54%-kal 4 milliárd $-ra fog nőni. Az első négy hónapban a növekedési ütem 52%-os volt a cégnél. A Quanta egyebek között olyan gyártóknak készít notebookokat, mint a Compaq, a Gateway és az Apple. Lee szerint a Dell és a többi gyártó természetesen nyomást fog gyakorolni a Quanta-ra az átlagos eladási ár tekintetében, hogy ezáltal is növeljék profitjukat.

Válaszként a Quanta egyre inkább kezdi kiépíteni állásait Kínában, ahol a szigetországinál is jóval alacsonyabbak a munkaerővel kapcsolatos költségek (bérek, juttatások, TB, stb.). Kínában már szinte az összes tajvani laptop gyártó jelen van, beleértve az Asusteket, a Compal Electronics-t és az Acert. Ezek a cégek az alkatrészeket Kínában gyártják, míg Tajvan a fő működtetési és tervezési központ.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 15:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.