Szerző: sammer

2001. május 5. 16:53

A Microsoft megvette az Age of Empires sorozatáról elhíresült Ensembe Studios fejlesztő céget

A szoftveróriás Microsoft bejelentette, hogy megszerezte az Ensemble Studios céget, azt a fejlesztő stúdiót, ami a népszerű Age of Empires valós idejű stratégiai játék sorozatot készítette. A szerződés szerint az Ensemble tovább folytatja a fejlesztést a dallasi irodáiban. Az Ensemble a legutolsó cég abban a felvásárlási sorozatban, amit a Microsoft az utóbbi időben hajtott végre, amikor bekebelezte a MechWarrior sorozatáról híres Fasa Interactive-ot, a Links golf játékokat készítő Acces Software-t, és a Bungie Software céget, ami az Oni, a Marathon sorozat, és a Myth sorozatért felelős, és jelenleg a Halo nevű 3D-s akciójátékon dolgozik.

Mindkét cég előnyösnek nevezte a felvásárlást. "Ez a bejelentés annak a természetes fejlődési folyamatnak a része, amihez erősen hozzájárult a korábbi jó kapcsolatunk is a Microsofttal," - mondta Tony Goodman, az Ensemble Studios elnöke és vezérigazgatója. "Mindkét cég nagy figyelemmel kíséri a másik útját. A felvásárlás az Ensemble Studios és a Microsoft hosszú távú sratégiai együttműködését biztosítja, és azt, hogy világszínvonalú játékokat készíthessünk."

Stuart Moulder, a Microsoft játékrészlegének vezérigazgatójának véleménye: "Jelentős lépésnek tartjuk, hogy az Ensemble Studiost a Microsoft zászlója alá vettük. Tony Goodman szakértelme és vezetői képessége nyerő kombináció, és ezzel az üzlettel kölcsönösen megerősítettük egymás szerepét a PC játékvilág vezető pozíciójában."

A Microsoft továbbá bejelentette az Ensemble legújabb játékát is, az Age of Mythology valós idejű stratégiai játékot, ami egy saját felesztésű 3D-s grafikus motort használ az első osztályú vizuális effektek megjelenítésére. Az új játék annak az Age of Empires sorozatnak a mellékága lesz, amiből több mint 8 milliót adtak el világszerte. Az Age of Mythology három játszható civilizációt tartalmaz: az ókori görögöket, a norvégokat, és az egyiptomiakat, és bevonja a játékba az isteneket, legendás hősöket, és mitológiai teremtmények széles skáláját is. További információkért keresd fel az Ensemble Studios hivatalos weboldalát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról