Szerző: Vörös Péter

2001. február 21. 07:25

A Nortel elnök-vezérigazgatója szerint csak a múlt héten derült ki az, hogy rosszabbul sikerül a cég jelenlegi negyedéve

[Bloomberg] John Roth, a Nortel Networks elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy csak egy, a múlt héten tartott forgalom áttekintés során jött rá a cég vezetése arra, hogy 1993. óta az első veszteséges negyedéve elé néz a cég. A csütörtöki áttekintés nyomán arra a következtetésre jutott a cég, hogy az első negyedéves előrejelzésekkel szemben 22%-kal lesz gyengébb az eredmény. Roth ezután azonnal igazgatótanácsi ülést rendelt el és a rossz hírt még csütörtök délután közölte is a cég.

Roth szerint rendszeresen tartanak áttekintést a cég értékesítési csapatával azzal kapcsolatban, hogy mi várható - a múlt heti áttekintés egészen egyszerűen azt az eredményt mutatta, hogy nem nagyon jönnek a megrendelések. Nem is olyan régen, január 18-án a cég 8,1 milliárd $-os első negyedévi forgalmat jósolt. Roth azt mondta, hogy most felül kellett vizsgálniuk a korábbi előrejelzést, mivel az amerikai vevők nagy része január közepén felülvizsgálta költségvetését és úgy döntött, hogy a lassuló gazdaság miatt csökkenti kiadásait új berendezésekre. A cég immár mindössze 6,3 milliárd $-os forgalmat remél az első negyedévben és részvényenként 4 centes veszteséget - az eredeti előrejelzés részvényenként 16 centes nyereség volt.

A Nortel a teljes évi forgalom előrejelzést is 15%-os növekedésre csökkentette, szemben a január 18-án bejelentett 30%-kal. A Nortel legnagyobb amerikai ügyfelei között olyan cégek vannak, mint a Qwest Communications International és a WorldCom, amelyek most jelentős mértékben visszaszorították megrendeléseiket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról