Szerző: Vörös Péter

2001. február 13. 08:30

Lemondott Andre Boisvert, a SAS Institute elnöke

[CNET, TechWeb] Az 1999-ben 1 milliárd $-os évi forgalmú SAS Institute a világ legnagyobb magánkézben lévő szoftver cége, egyébiránt a statisztikai ill. adatraktár szoftverek koronázatlan királya ( aki akár rövid ideig is használta a SAS szoftvereit az talán egyetért velem abban, hogy nemcsak az osztályában áll egyedül a SAS, hanem több osztállyal áll a legközelebbi 'vetélytárs', az SPSS előtt ... ).

A 47 éves Boisvert-et szeptemberben nevezték ki a cég elnökévé ill. chief operating officer-jévé (működtetésért felelős vezérigazgató). Boisvert nem indokolta meg távozási döntését. Boisvert korábban szoftver tanácsadó volt a Microsoft-nál, az Oracle globális marketing alelnöke volt és 13 évet dolgozott az IBM-nél.

Boisvert távozása több vezető beosztású SAS vezető távozását követi: Marianna Suciu, a SAS Americas korábbi elnöke és Stephen J. Wiehe a stratégiai befektetésekkel ill. felvásárlásokkal foglalkozó igazgatója januárban mondtak le - mindketten tőzsdére bevezetett cégekhez álltak át vezető posztokon.

Boisvert távozása további kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy mikor vezetik be a céget a tőzsdére - Boisvert januárban úgy nyilatkozott, hogy erre 2002-ig várni kell.

A cég még nem hozta nyilvánosságra 2000-es forgalmát, de a cég elnök-vezérigazgatója, a 60 éves Jim Goodnight szerint a forgalom 2003-ban eléri a 2 milliárd $-t, míg 2005-ben a 3 milliárd $-t. Goodnight az év végéig átmenetileg át fogja venni Suciu feladatkörét. Boisvert utódlásának kérdése még nyílt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról