:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 31. 10:46

A Sega felhagy a Dreamcast játékkonzolok gyártásával

[CNET, ZDNN] Hónapok óta folyik a spekuláció e kérdéssel kapcsolatban (ld. korábbi írásainkat: 1, 2, 3), most végre döntés születetett: a Sega abbahagyja a Dreamcast játékkonzolok gyártását és olyan szoftverek gyártására összpontosítja erőfeszítéseit, amelyeket a rivális Sony ill. Nintendo konzoljaiban fognak használni. A Sega bejelentette, hogy a Dreamcast termelését azonnali hatállyal leállítják, és az USA kiskereskedelmi árat 150$-ról 100$-ra szállítják le. Az sincs kizárva, hogy a cég kéziszámítógépekbe (pl. Palm) is fog gyártani játékszoftvereket.


A Sega Dreamcast

A cég USA-beli részlegének szóvivője, Charles Bellfield szerint a kiskereskedelmi egységek vezetői szabadon dönthetnek a Dreamcast eladási árral kapcsolatban. Várhatóan egész évben kapható lesz még a Dreamcast az USA-ban.

A cég, amely Genesis játékkonzoljaival valaha az első számú játékkonzol-gyártó volt a világon, immár negyedik éve veszteséges, főként a Dreamcast miatt. Az elmúlt 15 hónap alatt a cég a vártnál kevesebb, mindössze 3 millió Dreamcast-ot adott el az USA-ban, pedig a PlayStation 2 jelentős késéssel jelent meg a piacon és akkor is csak korlátozott mennyiségben volt kapható.

Az első olyan Sega játék, amely más platformokon meg fog jelenni az az Acclaim Entertainment-féle "Crazy Taxi" lesz, ennek megjelenése a PlayStation 2 platformra április végére várható. Augusztus végén jelenik meg a Sega első PlayStation 2-re kifejlesztett játéka. A cég a Nintendo-val is megállapodott a Game Boy Advance kézikonzolokhoz gyártandó játékokról, sőt a Nintendo GameCube és a Microsoft Xbox is ott van a Sega palettán.

A Sega a megmaradt Dreamcast készleteket a pénzügyi év végét jelentő március 31-ig eladja a kiskereskedőknek.

A Sega tervei szerint a cég 30 játékot fog megjelentetni egy éven belül a Dreamcast-ra, jelentette ki Bellfield.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.