:

Szerző: Kovács Attila

2001. február 11. 21:55

Új Glimmer, avagy kijött a programozóknak készült szövegszerkesztő 1.0.1-es verziója

Közel három hónap csönd után, február negyedikén megjelent a Glimmer (CodeCommander avagy Latte) legújabb verziója. A verziószámosztáskor ez a változat az 1.0.1-es számot kapta, és ezen felül a kiadás a "No Sex In The Champaign Room" nevet is viseli. A következő javításokat illetve új funkciók implementálását eszközölték az elmúlt három hónapban a programon:
  • A find/replace parancs most már egyszerre több fájlon is elvégezhető.
  • Már lehetséges az oszloptörlés, ha egyszerre több sor is ki van jelölve.
  • Apróbb hibajavítások.
Az 1.0.1-es változatot innen tudjátok lebányászni. Én most forgattam le és eddig semmi kellemetlen dolgot nem művelt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az előző verzióval (1.0) sem volt semmi bajom, pedig volt rá példa, hogy egyszerre több megabájtnyi perl és php forrás volt betöltve. Egy szónak is száz a vége: akinek egy jó GTK-ra (GNOME) épülő, parancskiemelést támogató szövegszerkesztőre van szüksége a forráskódjai kordában tartásához, annak szívből ajánlom a Glimmert.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.