Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 30. 13:51

A Compaq monokróm kijelzős iPaq kézigépet mutatott be

[CNet] A tavalyi év egyik legérdekesebb kéziszámítógépe volt a Compaq iPaq Pocket PC . A gyártó az óriási igényekre való tekintettel most piacra dobta a készülék monokróm kijelzővel ellátott változatát is.

[CNet] A tavalyi év egyik legérdekesebb kéziszámítógépe volt a Compaq iPaq Pocket PC. A gyártó az óriási igényekre való tekintettel most piacra dobta a készülék monokróm kijelzővel ellátott változatát is.

A tegnap megjelent iPaq Pocket PC H3150 206 MHz órajelű Intel StrongARM processzorra épül, 16 MByte RAM-ot tartalmaz, kijelzőjén 16 szürkeárnyalat megjelenítésére képes. A gép ára 349 dollár, azaz közel 100,000 Ft.


A monokróm kijelzős iPaq

Micael Capellas, a Compaq elnöke szerint az eredetileg megjelentetett színes kijelzős iPaq gép iráti kereslet huszonötször nagyobb, mint amennyit a Compaq ki tud elégíteni. Capellas hozzátette, hogy hamarosan egy másik színes kijelzős modellt is bemutatnak majd.

"A következő két-három hónap során a kereslet továbbra is felülmúlja majd a kínálatot. Ám 4-5 hónapon belül szinkronba tudjuk hozni a kettőt" - vélekedett Capellas.

A Compaq elnöke azt is elmondta, hogy cége tervezi egy mobiltelefonnal egybeépített kéziszámítógép piacra dobását, de a bejelentés időpontját nem árulta el. Cindy Box, a Compaq vezeték nélküli Internetes részlegének alelnöke arról számolt be, hogy az iPaq gépekhez is készül majd egy a bővítőportra csatlakoztatható GSM modul.

Ezt a kártyát nem a Compaq gyártja majd és várhatóan még 2001 őszén megjelenik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról