:

Szerző: Bőle György

2001. január 26. 05:21

A C-Cube Microsystems ZiVA-5 architektúrája lesz a lelke a Samsung jövőbeli internetes DVD-lejátszójának

[GA-Hardware] A Samsung a C-Cube Microsystems ZiVA-5 architektúráját választotta jövőbeli, első internetes DVD-lejátszójának alapjául.

[GA-Hardware] A Samsung a C-Cube Microsystems ZiVA-5 architektúráját választotta jövőbeli, első internetes DVD-lejátszójának alapjául.

A Samsung első internetes DVD-lejátszója a DVD filmek élményén kívül számos internetes lehetőséget is biztosít a felhasználó számára, mint például a böngészés, az email-ezés, a chat-elés, vagy az internetes vásárlás - mindezt PC nélkül, a televízió képernyőjén keresztül. A Samsung az internetes funkciókat a Planetweb böngésző-szoftvere segítségével adoptálta az új DVD-lejátszóba. A most készülő DVD-lejátszó v.90-es belső modemet használ, az irányítást pedig egy vezeték nélküli, integrált egeret is tartalmazó billentyű teszi könnyebbé.

A ZiVA-5 architektúra nem más, mint a C-Cube ZiVA-5 nevű, magas integráltságú DVD dekóder processzorának az alapja. A ZiVA processzor széleskörű hardveres támogatást nyújt a jelenlegi multimédiás video és audio a szabványokhoz. A chip támogatja a DVD-Video, a DVD-Audio, a DVD-VR, a Chaoji-VCD (CVD), a SuperVCD, a VCD, a CD-DA, és az MP3 szabványokat, ezenkívül egy integrált 2D-s grafikus engine-t is tartalmaz.

A Samsung internetes DVD-lejátszójához alkalmazott Planetweb böngésző-szoftver a ZiVA-5 architektúrához optimalizált, támogatja a HTML 3.2+ és Javascript 1.1 nyelveket, továbbá kiemelt nyelvi és karakter támogatással rendelkezik.

A Samsung részéről Mark Bang elmondta, hogy a C-Cube piacvezető digitális média és kommunikációs processzor-megoldásai segítségével a piac legfejlettebb DVD-lejátszóját tudják majd piacra dobni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.