Szerző: Vörös Péter

2001. január 23. 00:12

Dirk Meyer lett az AMD mikroprocesszor csoportjának vezetője

[EB News] A 39 éves Meyer 1996. óta van az AMD-nél, legutóbbi beosztása a Computation Products Group (CPG - közismert nevén mikroprocesszor termékcsoport) műszaki elnökhelyettesi posztja volt. Meyer főként arról vált ismertté világszerte, hogy az ő általa vezetett csapat tervezte és fejlesztette ki az Athlon processzort, amely éppen a múlt héten kapta meg a MicroDesign Resources által kiírt "A 2000. év legjobb processzorai" díjat.

Új posztján Meyer közvetlenül Hector de J. Ruiz, az AMD elnöke és működtetésért felelős vezérigazgatója alá fog tartozni. Az utóbbi közel 6 hónapban Ruiz töltötte be ezt a beosztást, miután Larry Hollatz távozott a cégtől augusztusban. Az AMD előtt Meyer 10 évet dolgozott a Digital-nál, ahol az Alpha 21064 ill. az Alpha 21264 egyik tervezője volt. Ezenkívül Meyer dolgozott az Intel mikroprocesszor tervező csoportjánál is.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról