:

Szerző: surmo

2001. január 22. 16:17

Hírek az Enlightenment 0.17 háza tájáról

A nemrégiben megtartott ausztráliai Linux-konferencián több bemutatóra is sor került. Ezek közt volt Rasterman-é is, aki az igen népszerű - és legnagyobb tudású - Enlightenment window managert fejleszti. Nagy lelkesedéssel beszélt a project jövőjéről, és tett pár bejelentést, amik khm.. több, mint meglepőek. Az új, egyelőre - kis szerencsével - CVS-ben levő 0.17-es verzió antialiasolt karaktereket fog rajzolgatni, real time-ban skálázza a képeket és alpha blend-el, mint azt ebben a hírben már olvashattátok. A nem kis durranás ebben az egészben az, hogy mindezt hardware gyorsítással csinálja, OpenGL függvényekkel. A megvalósítás eszköze az EVAS, az Enlightenment Canvas. Ez a program kombinálva mondjuk egy NVIDIA-videokártyával, meg egy 4-es XFree86-tal sebességben és látványban még a linux jelenlegi világában is minden eddigit messze felülmúlónak ígérkezik. A linuxtoday cikke erről itt olvasható.
"Hömpölygő szövegekkel teli és fényátmenetes képernyőket láthattunk, és mindezt nyaktörő sebességgel, bármi látható akadás nélkül"
Csak sajnálni tudom, hogy nem voltam ott, de gondolom, ezzel még vannak páran így. Minden további időhúzás helyett nyomás a cuccokat letölteni!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.