:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 12. 14:13

UNIKA Fast Fit 7000 AGP: GeForce2 Pro SDR SDRAM-mal

[nV News] Az általam egyelőre hírből sem ismert UNIKA nevű cég érdekes lépésre szánta el magát: egy olyan GeForce2 Pro chipes videokártyát dob piacra, amelyen a megszokott 200 MHz DDR SDRAM helyett 5,5 ns 190 MHz SDR SDRAM található.

[nV News] Az általam egyelőre hírből sem ismert UNIKA nevű cég érdekes lépésre szánta el magát: egy olyan GeForce2 Pro chipes videokártyát dob piacra, amelyen a "megszokott" 200 MHz DDR SDRAM helyett 5,5 ns 190 MHz SDR SDRAM található.

Magam is megdöbbentem eleinte, hiszen az amúgy is memóriasávszélesség-korlátozott GeForce2 Pro chip ilyen lassú memóriával nyilván nem lesz képes kibontakozni. Csakhogy a kártya tervezett ára 120 dollár körül van, amiért legfeljebb egy GeForce2 MX chipes kártyák kaphatunk - 166 MHz SDR SDRAM-mal, 175 MHz chip órajellel és 2 pixel pipeline-nal. "Ennyiért a hülyének is megéri, hát még nekem" - mondta Kardos doktor.

Az UNIKA kártya másik érdekessége, hogy található rajta egy jumper, amivel Quadro2 Pro módba kapcsolható a kártya. Így nem lesz szükség forrasztásra az átalakításhoz. Üröm az örömben, hogy a gyártó nem szállít módosított BIOS-t és Quadro2 Pro-hoz való drivereket a kártyához.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.