Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 12. 12:30

Compaq webszerverek középiskoláknak

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország Kft. 2000 decemberében

[Mmd] A Compaq Computer Magyarország Kft. 2000 decemberében is meghirdette immár hagyományos pályázatát szakközépiskolák részére.

Webes alkalmazásokra vártak javaslatokat, eredeti ötleteket, amelyeket Magyarországon még nem valósítottak meg, vagy a pályázat segítségével lényegesen továbbfejleszthetők. Kifejezetten tartalmi megoldásokra vártak ötketeket, nem grafikai terveket kértek. A Compaq szakértőiből álló bíráló bizottság előnyben részesítette azokat a munkákat, amelyek a mindennapi gyakorlatban is használható javaslatokat adnak, megvalósításuk működő üzleti alkalmazás, e-business lehet.

Két tucat pályamunka érkezett, és megint beigazolódott, hogy a mai tinédzserek fantáziájára lehet számítani. Az első kategória nyertesei szervert és PC-t nyertek, a második kategóriás győztesek 1-1 PC-vel lettek gazdagabbak.

Első alkalommal 1995-ben hirdette meg a cég akcióját, melyen már akkor a legfejeltebb technológiát képviselő 64 bites Alpha szervereket nyerhettek a középiskolák. Azóta minden évben a változó, fejlődő, egyre professzionálisabbá váló középoktatás feltételrendszereihez igazodva mindig más-más tartalommal invitálták közös gondolkodásra a 14-18 éves korosztályt, melynek révén több tucat korszerű eszközzel bővült a hazai középiskolai géppark. Az idei pályázat során is kiderült: a diákok nem ismernek lehetetlent, ötleteik nemzetközi mércével mérve is versenyképesek.

a címlapról