:

Szerző: bzd

2001. január 11. 19:45

VIA 4 in 1 meghajtóprogramok tesztje

Az alaplapi chipkészletek piacán (is) gőzerővel nyomuló VIA egyre-másra adja ki chipseteihez az újabbnál-újabb meghajtóprogramokat. Régebben rengeteg probléma volt azzal, hogy a chipset különféle részegységeihez tartozó meghajtóprogramokat a felhasználó nem a nekik megfelelő sorrendben telepítette. A probléma elhárítása érdekében a VIA bevezette a 4 in 1 drivercsomagot, ami korrekt módon felrakja a szükséges meghajtókat. Sajnos azonban nem ez az egyetlen gond a VIA chipsetekkel, ezért érdemes figyelemmel kisérni az új meghajtók megjelenését, mert ezek sok rejtélyes problémára nyújthatnak gyógyírt.

Az Overclockers Online cikkírója arra a kérdésre kereste a választ, hogy a közelmúltban kiadott 4 in 1 driverek (4.25a, 4.26a, 4.27a 4.28a) hogyan állják meg a helyüket. A teljesítménybeli különbségek elhanyagolhatóak, de minő meglepetés, az újabb verziók stabilabbnak bizonyultak az ősöknél. Mielőtt mindenki rohanna letölteni a 4.28a-t felhívnám a figyelmet arra, hogy amennyiben jelenleg nincs semmi gond a géppel, akkor nincs égető szükség az új meghajtóprogramra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.