:

Szerző: surmo

2001. január 11. 16:09

Új DRI-s 3dfx driver linuxra - egyelőre CVS-ben

DRI-s, tehát a 4.x.x-es XFree86-tal működő driverek kerültek a CVS-fába. A tdfx-3.0.0 a dri.sourceforge.net-en érhető el. Daryll Strauss, a driverek karbantartója szerint az elsődleges cél a teljesítmény javítása volt. Egyes tesztelők a sokatmondó "már játszható sebességű a Q3" jelzőkkel illették. Engem mindig is nagyon feldobtak ezek a szakmai igényességű kijelentések, de remélhetőleg az értelmes teszteredményekre sem kell már sokáig várnunk. Sok 3dfx-kártyatulajnak okozhat gondot a DRI-s driverek teljesítménye, mert már szinte csak ez az egy cég van, aminek a kártyáihoz a 3.3.x-es sorozatű XFree86 használata javasolt a DRI-s meghajtók gyenge teljesítménye miatt. A kérdés az, hogy az új driverek vajon vannak-e már olyan jók, hogy végre a Banshee- és Voodoo3-tulajdonosok is megszabadulhassanak az XFree86 3.x.x-tól.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.