:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 10. 12:29

Xbox-ra fejleszt a Lego

A Microsoft bejelentette, hogy szerződést kötött a Lego-val, hogy az játékokat készítsen az Xbox konzolra és a Microsoft weboldalaira, valamint Microsoft multimédiás szoftvereket használjon.

A megegyezés pontos feltételeit a felek nem közölték. A Lego a Microsoft Network weboldalak gyerekeknek szóló részére fog online interaktív szórakoztató alkalmazásokat és játékokat készíteni. Ezen felül több szoftvert jelentet meg az idén megjelenő Xbox konzolra.

A Microsoft több hasonló céggel szeretne szerződést kötni, ilyenek pl. a Walt Disney és a Starbucks.

A dán Lego és a Microsoft továbbá megegyeztek, hogy a Lego az oldalán elhelyezett audio és video állományok terjesztésére és lejátszására Microsoft szoftvert használ majd. A játékgyártó továbbá a Microsoft .Net szoftverét tervezi használni személyi számítógépek, az Internet, moiltelefonok és kézioszámítógépek közötti kapcsolat megteremtéséhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.