:

Szerző: surmo

2001. január 5. 16:07

Két újabb linuxos HOWTO (Quake/QuakeWorld GL, NVIDIA)

Az első az immáron egy éve nyílt forrású Quake/QuakeWorld GL kliensének lefordításához tartalmaz hasznos recepteket. Elég macerás dologról van szó, lévén, hogy a próbálkozó delikvensnek először igen erősen meg kell küzdenie a Makefile-lal (ami sok egyéb mellett szintaktikai hibákat is tartalmaz - hogy ezzel ilyen formájában soha nem fordították le a forrást, az is biztos), de az izgalmasabb rész ott jön, amikor meg kellene szabadítani a forrást a 3dfx-kártya utáni vágyakozásától. Noha a leírásban részletezettnél jóval több és komolyabb probléma adódik, amennyiben komolyan használható klienst akarunk fordítani, azért alapnak nem rossz.

A másik több embert érdekelhet az előzőnél, és sokkal részletesebb is annál: az NVIDIA-kártyák linux alatti beüzemeléséhez ad tanácsokat lépésről lépésre. A Mesa-tól az XFree konfigurálásán át a GLUT és a Qt-ig kapunk hasznos segítséget, valamint a Java 3D-ről is szó esik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.