:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 5. 14:32

Az eToys 70%-kal csökkenti alkalmazottai létszámát

[CNET] A Los Angeles-i központú cég bejelentése szerint a mintegy 1000 alkalmazott közül kb. 700-at elbocsátanak - 380-at már tegnap, a többi 320-at március 31-ig. A cég azt is bejelentette, hogy 1-2 hónapon belül be fogják zárni a City of Commerce-beli (Kalifornia) és Greensboro-i (Észak Karolina) raktárakat, két meglévő disztribúciós központba (Ontario, Kalifornia és Blairs, Virginia) összpontosítva ezek tevékenységét.

Az eToys már decemberben bejelentette az elbocsátások hírét, amikor a cég profit-figyelmeztetést tett közzé. Az akkor bejelentett bevétel kiesés miatt a cég készpénzállománya március végén el fog fogyni, így az eToys már el is kezdte keresni a lehetőséget a vállalat ill. eszközeinek értékesítésére.

A játék piac az egyik legkeményebb Internetes piac, rendkívül alacsony haszonréssel, növekvő versennyel és kiábránduló befektetőkkel. Tavaly tavasszal a Disney által támogatott Toysmart.com bukott meg valamint a Los Angeles-i központú Toytime.com. Szeptember Amerika második legnagyobb játékkereskedője, a Toys "R" Us hagyott fel saját Web-helyének működtetésével és az Amazon.com-mal közös játék értékesítési vállalkozásba kezdett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.