:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 3. 16:10

A Linux rajongóknak tovább kell várniuk a 2.4-es kernelre ...

[CNET, ZDNN] Az Óév utolsó napján Linus Torvalds közzétette a 2.4 prerelease (megjelenés előtti) kernelt, míg a végleges változattal kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy annak "megjelenése hamarosan várható". E legutóbbi kisebb késlekedést Torvalds azzal indokolta, hogy még az utolsó pillanatban is kellett apróbb hibákat javítani és így csak egy prerelease-t tudtak megjelentetni december 31-én. Ígérete szerint ez lesz az egyetlen prerelease kernel a végleges megjelenés előtt.

A Linux 2.4 kernel közel fél évvel az eredeti menetrend mögött van: Torvalds 1999. júniusában azt ígérte, hogy 2000. őszén megjelenik a kernel. Tavaly májusban októberi megjelenést ígért Torvalds, mivel a fejlesztők újabb, csúcskategóriájú tulajdonságokat is szerettek volna hozzáadni a kernelhez. Október 6-án, a frankfurti LinuxWorld-ön Torvalds azt jelentette be, hogy legkorábban decemberben fog megjelenni az új kernel.

A Linux disztribútorok legtöbbje arra számít, hogy 2001. első felében dobják piacra a 2.4-es kernelre alapuló termékeiket. A Red Hat még az idei első negyedévben szeretné megjelentetni Florence kódnevű, 2.4-es kernelre alapuló következő változatát. A Caldera Systems a második negyedévben tervezi megjelentetni a 2.4-es kernel alapuló, új eDesktop ill. eServer Linux verzióját.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.