Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 3. 14:09

Kapható az 1,3 GHz-es Pentium 4

Igazából az Intel részéről semmiféle látványos megmozdulás nem kísérte a Pentium 4 processzorcsalád legkisebb, 1,3 GHz sebességű tagjának megjelenését. Mindenesetre az Intel Pentium 4 Processor Tech Info oldalon feketén-fehéren ott áll, hogy currently available at 1.3, 1.4, and 1.5 GHz, amely mondat mindenfajta találgatásnak véget vet.

Igazából az Intel részéről semmiféle látványos megmozdulás nem kísérte a Pentium 4 processzorcsalád legkisebb, 1,3 GHz sebességű tagjának megjelenését. Mindenesetre az Intel Pentium 4 Processor Tech Info oldalon feketén-fehéren ott áll, hogy "currently available at 1.3, 1.4, and 1.5 GHz", amely mondat mindenfajta találgatásnak véget vet.

Az Intel egyik szóvivője szerint az új (ám a korábbiaknál lassabb) processzor már decemberben elérhető volt az olyan nagy OEM-ek számára, mint pl. a Dell. Az 1,3 GHz-es Pentium 4 megjelentetésének célja a felhasználók elcsábítása a már kissé öregecske Pentium III sorozattól.

Látható, hogy az Intel komolyan vette azokat a korábbi kijelentéseit, melyek szerint a Pentium 4 nagyon gyorsan el fog terjedni. A cég szóvivőjének nyilatkozata szerint "2001 a Pentium 4 éve lesz".

Az 1,3 GHz sebességű Pentium chip 409 dollárba kerül, ami kevesebb, mint fele az 1,5 GHz-es csúcsmodell 819 dolláros árának. Az 1,4 GHz-es verzióért 574 dollárt kell fizetni - feltéve hogy legalább ezer darabot rendelünk belőle.

A nagyobb gyártók közül a Dell már megkezdte az 1,3 GHz-es Pentium 4 processzorral szerelt konfigurációinak értékesítését. A Dell Dimension 8100 számítógépért 1749 dollárt kérnek, ám ha a felhasználó az 1,5 GHz-es Pentium 4 csúcsmodellt választja, 2309 dollárt kell fizetnie.

A Gateway pénteken tervezi bemutatni a legújabb Performance PC-jét, amiben szintén 1,3 GHz-es Pentium 4 szív dobog.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról