:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. január 3. 11:30

A Mitsubishi licencmegállapodást kötött a Rambus-szal

A Mitsubishi Electric is elfogadta a Rambus jogdíj-követeléseit és a tegnapi napon a két vállalat aláírta a licencmegállapodást.

A Mitsubishi Electric is elfogadta a Rambus jogdíj-követeléseit és a tegnapi napon a két vállalat aláírta a licencmegállapodást.

Gary Harmon, a Rambus pénzügyi igazgatója szerint a Mitsubishi a memóriachipek és chipsetek után is fizet majd jogdíjat. Ezzel a Mitsubishi a hetedik cég, amely "behódolt" vitatott követeléseinek.

Az említett hét vállalat (Samsung Electronics, NEC, Hitachi, Oki Electric Industry, Toshiba, Elpida Memory és a Mitsubishi) a világ memóriachip-termelésének közel 45 százalékát adják.

Azonban van három nagy gyártó (Micron, Infineon és a Hyundai), akik meg vannak győződve arról, hogy a Rambus követelései newm jogosak és ezért nem hajlandók jogdíjat fizetni. Az említett cégekkel a Rambus szabadalomsértési perben áll. A három vállalat viszontperelte a Rambus-t a jogtalan követelések miatt.

Arra a kérdésre, hogy vajon van-e esély peren kívüli egyezségre a cégek között, Harmon nem válaszolt. A jogvitákban az első meghallgatások februárban illetve májusban esedékesek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.