:

Szerző: Vörös Péter

2001. január 2. 12:10

A Microsoft által tervezett Great Plains felvásárlás antitröszt kérdéseket vet fel

[TechWeb] A Great Plains Software játékszoftvereket készítő céget most készül felvásárolni a Microsoft 1,1 milliárd $-ért. Az amerikai Igazságügyi Minisztériumhoz a múlt héten érkezett egy levél, amelyben e felvásárlással kapcsolatos nyomozást kezdeményez egy nemrég indult kaliforniai Szilícium-völgybeli cég, amelyet az Oakland-i Wendel, Rosen, Black & Dean társaság képvisel. A magát megnevezni nem kívánó újdonsült cég számviteli rendszerekhez készít add-on szoftvereket.

A Microsoft vételi ajánlata a Great Plains-re vonatkozóan hasonló a másfél évvel ezelőtti, 1,5 milliárd $-os Visio felvásárláshoz (a Visio folyamatábrákat és üzleti ábrákat készítő szoftvereiről ismert). A tervek szerint a Great Plains-t az MS Great Plains divíziójába fogják bevonni. Jeff Raikes, a Microsoft Productivity and Business Services Group részlegének alelnöke nagyon bízik abban, hogy az ügylet megkapja az zöld lámpát a versenyhivataltól; John Connors, a Microsoft pénzügyi vezérigazgatója pedig úgy véli, hogy az akvizíció idén tavasszal le is fog zárulni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.