Szerző: Koi Tamás

2024. május 14. 09:17

Készül a nemzetközi rajtra a Vision Pro

Belátható időn belül az Egyesült Államokon kívül is forgalomba kerül majd az Apple Vision Pro headsetje, mely a gyártó anyaországában mostanra valamelyest vesztett a lendületéből.

Javában folynak az előkészületei annak, hogy az Apple első kevertvalóság-headsetje, a Vision Pro az Egyesült Állomokon kívül több új piacon is forgalomba kerülhessen - számol be róla a Bloomberg. 

A cég termékeire szakosodott publicista, Mark Gurman értesülései szerint a headset nemzetközi értékesítése nem sokkal a jövő hónap elején esedékes Worldwide Developers Conference (WWDC) után várható - ezen az eseményen jelentette be az Apple a 3490 dolláros headsetet egy évvel ezelőtt.

A rendkívül összetett és minden eddiginél részletesebb képet adó kijelzőkkel felszerelt Vision Pro jelenleg csak az Egyesült Államokban kapható, a cég február elején kezdte meg a termék forgalmazását, mely iránt friss híresztelések szerint már jelentős mértékben csökkent az érdeklődés az Apple üzleteiben.

visionpro_inside

Ezen változtathat a cupertinói cég azzal, hogy új piacok felé nyit, melyek között az első körben szinte biztosan megtalálható lesz Kína, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, Franciaország és Németország - feltűnő hiányzó azonban az Egyesült Királyság, jóllehet a most közzétett lista nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag a fenti országokban lesz majd hivatalosan elérhető a Vision Pro a következő hónapokban.

A Vision Pro nemzetközi árusításáról eddig nem sok konkrétumot árult el az Apple, Tim Cook legutóbbi, kínai látogatásakor kérdésre válaszolva például annyit mondott csupán, hogy az országban még idén forgalomba kerül a headset, ám hogy konkrétan mikor, azt nem tette hozzá.

Az Apple Gurman értesülései szerint jelenleg a bolti személyzet kiképzését végzi, méghozzá személyesen - ehhez több száz bolti alkalmazott utazott Kaliforniába az érintett országokból, hogy az értékesítés fortélyait megtanulják, beleértve a nagyjából húszperces bolti demó levezénylését.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról