Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 22. 11:20

Ennyivel lesz drágább az HBO nélküli Max

Az HBO Max korai regisztrálóit illető életre szóló előfizetési kedvezmény az átnevezés után is érvényes lesz, de már a Max Standard magasabb díjához viszonyítva. Továbbá úgy tűnik, hazánkban nem lesz reklámokkal támogatott olcsóbb szint.

Az HBO Max előfizetéses online videostreaming-szolgáltatás tavaly május végén újult meg az Egyesült Államokban: az üzemeltető Warner Bros. Discovery elhagyta a Home Box Office rövidítéseként évtizedek óta használt HBO betűszót, ennek eredménye lett a Discovery+ és az HBO Max egybegyúrásával létrejövő "Max", mely az új tartalmak mellett új díjcsomagstruktúrát is eredményezett. Az immáron „Max”-ként hívott továbbfejlesztett szolgáltatás egy hónap múlva, május 21-én indul el Európában, többek közt Magyarországon.

Amikor a felhasználók megnyitják az HBO Max alkalmazást, arra kéri majd őket a rendszer, hogy töltsék le a Max alkalmazást, a hbomax.com oldal megnyitásakor pedig automatikusan átirányításra kerülnek a max.com oldalra. Az új név alatt elérhető szolgáltatás egyben fogja kínálni az HBO Max, a discovery+ és az Eurosport kínálatát a továbbfejlesztett appon keresztül, az HBO Max jelenlegi tartalmának több mint a dupláját kínálva.

Nemrég kiderültek a hivatalos magyar árak és a csomagok részletei is: induláskor a Max különböző havi és éves előfizetési csomagokat kínál majd, továbbá egy Sport kiegészítőcsomagot, amely bármelyik alapcsomaghoz megvásárolható. A 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok összes élő és on-demand közvetítése minden alapcsomagban benne lesz.

A Standard csomag esetén a felhasználók egyszerre két eszközön streamelhetnek, adott a Full HD felbontás, a maximum 30 letöltés offline megtekintéshez, havi 2790 forintért. A Prémium csomag már 4 eszközön való egyidejű streamelést engedélyez, a FullHD mellett 4K felbontással és Dolby Atmos hanggal, havi 3890 forintért. A Sport kiegészítőcsomag bármelyik alapcsomaghoz megvásárolható további 1200 forintért havonta, 4K-s sporttartalmakkal.

pingvin

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A többféle csomag követi a Netflix modelljét, ami 2490 és 4490 forint között ajánl háromféle előfizetési lehetőséget a magyar piacon, és a Max egyben olcsóbb a Disney+ jelenlegi havidíjánál (3090 Ft). Az életre szóló előfizetési kedvezménnyel rendelkezők korai felhasználók továbbra is élvezhetik a kedvezőbb előfizetési árat: egyelőre még 1590 Ft-os havidíjat fizethetnek a Maxért, de a következő előfizetési ciklustól kezdve – 2024. július 23-án vagy később - már a Max Standard akkor érvényes havi díjából, tehát a 2790 forinthoz viszonyítva kapnak 33 százalékos kedvezményt, így a havi díj azért nekik is kicsit megemelkedik, és már 1850 forint lesz.

A teljes évre előfizetők 10 hónap áráért kapnak hozzáférést 12 hónapra, a standard csomag ára így Magyarországon évi 27900 forint, a prémium csomag pedig 38900 forint lesz.

Ahogy korábban is tudni lehetett, a Max bevezetésével a szolgáltató immár a streaming minőségét tekintve is differenciál, akárcsak a piacot vezető Netflix, mely kizárólag a legdrágább díjcsomagjának előfizetői számára kínál 4K HDR minőségű lejátszást és. A 4K felbontás előnyeit a Prémium csomag előfizetői élvezhetik csak, a Standard csomagnak nem lesz része, ahogy a Dolby Atmos hangélmény sem.

Jó hír ugyanakkor, hogy a tulajdonos a jelek szerint belátta, hogy az HBO Max katalógusának 4K-s tartalomkínálata meglehetősen szegényesnek minősül a konkurencia kínálatához képest, ez pedig kevéssé teszi vonzóvá a legdrágább díjcsomagot az előfizetők körében. A szolgáltató így közel nyolcszor annyi tartalmat kínál majd 4K-ban, mint az HBO Max, ami több mint ezer filmet és sorozatrészt jelent már az indulás napján.

A streamingszolgáltató azt ígéri, hogy a 4K-s tartalomkínálat hónapról-hónapra bővülni fog, így például minden, a platformra felkerülő új Warner Bros. mozifilmnél mostantól alap lesz a 4K-s megtekintési lehetőség - feltéve hogy a néző Ultimate előfizetéssel és a felbontást támogató tévékészülékkel rendelkezik. A programok egy része - szintén a megfelelő feltételek megléte esetén - Dolby Vision képpel és Dolby Atmos hangzással is elérhető lesz.

A szolgáltatás hazai képviselete hozzátette, hogy Magyarországon nem, de például Romániában elérhető lesz a Basic csomag reklámokkal támogatott verziója, amivel a felhasználók alacsonyabb áron juthatnak hozzá a Maxhoz. A Full HD felbontást kínáló jutányosabb csomag havi 4,99 euróba kerül majd. A Basic csomag reklámokkal elérhető lesz az induláskor Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában és Lengyelországban.

A Max először Skandináviában, az Ibériai-félszigeten és Kelet-Közép-Európában lesz elérhető, ezt követően Franciaországba, Lengyelországba, Hollandiába és Belgiumba érkezik, utóbbi két piacon első alkalommal lesz elérhető a streamingszolgáltatás, de még HBO Max néven. Belgiumban július 1-re tervezték az indulást.

A Max Kelet-Közép-Európában Romániában, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, Montenegróban, Bosznia-Hercegovinában és Észak-Macedóniában indul el, így az európai országokkal együtt a Max világszerte 65 országban lesz elérhető.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról