:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 2. 09:35

Világszerte leválik a Teams az Office-ról

Tükrözve az Európai Unió szabályozóinak tett vállalást a Microsoft világszerte szétválasztja üzenetküldő szolgáltatását az Office platformtól, aminek főleg a Slack örülhet.

A Microsoft 365 és Office 365 irodai szoftvercsomagok árazása és struktúrája tavaly októberben változott meg az Európai Gazdasági Térség és Svájc területére vonatkozóan, a vállalatoknak lehetővé vált olyan havi vagy éves előfizetést vásárolniuk, mely nem tartalmazza a Teams kollaborációs platformot. A csomagok átalakítása és újraárazása a Microsoft részéről egy proaktív lépés volt a Teams kollaborációs platform és az Office 365 és Microsoft 365 termékek viszonyáról szóló uniós versenyjogi vizsgálat megnyugtató lezárásának irányába.

A redmondi szoftveróriás bejelentette, hogy az unióban látott lépést globális bevezetés követi, tehát már világszerte mindenhol szétválasztva értékesíti a két terméket az új kereskedelmi ügyfelek számára, külön árazással. A szélesebb körű szétválasztás az olyan kollaboratív kommunikációs platformok számára lehet jó hír, mint a Slack vagy a Zoom, az ügyfelek pedig olcsóbb csomagokat vásárolhatnak a Teams nélkül.

teams

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Teams a továbbiakban nem lesz benne a produktivitási csomagban, ehelyett önmagában értékesíti az üzenetküldő platformot felhasználónként havi 5,25 dollárért az amerikai felhasználók számára. A versenyjogi ügy az egyik versenytárs, a Slack panasza alapján indult el még 2021-ben, ebben a rivális azt kifogásolta, hogy a Microsoft azáltal, hogy a Teamst az Office 365 és a Microsoft 365 csomagok elválaszthatatlan részévé tette, visszaélt erőfölényével és kiszorította versenytársait a piacról.

Az EU-s vizsgálat tavaly júliusban indult meg, három évvel a Slack panasza után, a redmondi cég már augusztusban bejelentette, hogy ősszel leválasztja egymásról az alkalmazásokat az EU-ban és Svájcban, ezt követően fokozódott az USA felől is érkező szabályozói nyomás, amit a lépés kiterjesztésével próbálhat enyhíteni a Microsoft.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 18:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.