:

Szerző: Koi Tamás

2024. március 14. 10:32

Áprilistól jön az egységes Teams

Áprilistól új, univerzálisan használható Teams kliens érkezik a Microsofttól, mellyel végre egyszerre lehet bejelentkezni a privát és a vállalati fiókokkal.

Áprilistól végre jelentősen egyszerűbbé válik azoknak a felhasználóknak az élete, akik Windows 11 alatt egyszerre használnák munkahelyi és privát, otthoni fiókkal a Microsoft kommunikációs platformját, a Teams-et.

A Microsoft weboldalára tegnap felkerült blogposzt szerint a szoftvercég jövő hónapban adja ki azt az univerzális klienst, mellyel könnyedén lehet a vállalati és a privát fiókok között váltani, de a legfontosabb hozadéka a frissítésnek, hogy ezt követően nem kell két teljesen különálló klienst használni a két különböző típusú fiókhoz.

teams_preview

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Teamsnek Windows platformon jelenleg két verziója létezik, az egyik a Microsoft Teams (ingyenes), a másik pedig a Microsoft Teams (munkahelyi vagy iskolai használatra). A tervek szerint a két különálló kliens közül előbbit a Microsoft kivezeti majd, utóbbit pedig átnevezi egyszerűen csak Microsoft Teams-re, ami lássuk be, már a Skype-éra óta, vagyis meglehetősen régen esedékes lett volna.

A Microsoft a későbbiekben további, a felhasználói fiókok egységes kezelését megkönnyítő fejlesztéseket integrál majd a Teams kliensbe, így például egy értekezlet linkjére kattintva kiválasztható lesz, hogy melyik fiókkal szeretne a felhasználó belépni, de hogy ne keveredjenek össze a chatek és meetingek, akár arra is lehetőség lesz, hogy ugyanazt a klienst két különböző ikonnal is el lehessen indítani attól függően, hogy melyik fiókot szeretnénk használni.

A szoftveróriás egyébként éppen egy éve, tavaly március végén adta ki a Teams windowsos változatának teljesen újragyúrt, 2.0-s verzióját, mely lényegesen gyorsabbá és letisztultabbá vált az addig elterjedten használt 1.6-os kiadáshoz képest.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 09:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.