:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 18. 11:21

A Binggel zaklatja a Microsoft a Chrome-felhasználókat

Aki a Google-t használja alapértelmezett keresőként, némi noszogatást kaphat a redmondiaktól a Bingre való váltáshoz. A cég azzal védi az idegesítő előugró ablakot, hogy az csak egyszer bukkan fel a felhasználóknak.

A Microsoft nemrég távolította el kisebb felháborodás után azt a QR-kódot, amivel a Windows 11 zárolási képernyőjét spammelte szét annak érdekében, hogy minél több felhasználót irányítson a Copilot promóciójához. A cég láthatóan nem tanult az esetből, mert újabb tolakodó módszerrel állt elő saját termékeinek népszerűsítéséhez.

Többen is jelezték, hogy a Bing keresőt és a GPT-4 modellen alapuló Bing Chatet népszerűsítő hirdetések jelentek meg a Windows 10 és Windows 11 rendszereket futtató laptopokon a Google Chrome felhasználók számára. Bár az intruzív felugró reklámban található link közvetlenül valóban a Microsoft legitim weboldalára tereli a felhasználót, a pixeles megjelenítés miatt a visszajelzések alapján többen is azt sejtették eleinte, hogy kártékony szoftver fertőzte meg az eszközüket.

microsoftbingpopup

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A redmondi cég közleménye szerint az egyszeri értesítéssel a felhasználók lehetőséget kapnak rá, hogy a Binget állítsák be alapértelmezett keresőmotorként a Chrome böngészőben, és hogy az intézkedéssel valójában a választási lehetőségeket erősítik.

Amennyiben az ingyenes chatelési lehetőséget promózó ablakban az igen gombot nyomják meg a felhasználók, nem csak az alapértelmezetten beállított böngésző változik meg a Bing előnyére, de automatikusan települ a Microsoft Bing Search for Chrome bővítmény is, ami a böngészőben új lap megnyitásakor automatikusan a Binget ajánlja fel a címsorban keresésre.

Nem ez az első alkalom, hogy a Microsoft felugró asztali hirdetésekkel célozza meg a Google-t, korábban 2023 júliusában hasonló módszerrel élt a Bing Chat népszerűsítésekor. Ezt megelőzőn mindkét cél jelenített már meg hirdetéseket a rivális keresőmotorjában, alkalmazásaiban, sőt operációs rendszerében, a módszer nem mondható újnak, de a Microsoft különösen agresszívnak mondható viselkedését már több kritika érte.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 13:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.