Szerző: Koi Tamás

2024. március 12. 09:12

Hozzánk is elért a Revolut kártyaolvasója

Magyarországon is elérhetővé tette hordozható kártyaolvasó-terminálját a Revolut, mely rendkívül kedvező kondíciókkal kínál kártyás elfogadási lehetőséget elsősorban kis és középvállalatoknak.

Miközben a politikai vezetés a készpénz alkotmányos védelmére készül Magyarországon - bármit is jelentsen ez - a világ nem áll meg, a Revolut pedig, mely már így is meglehetősen sok borsot tört a hazai bankszektor orra alá, újabb szolgáltatással támad az MNB-t a "Revolut-problémában" egyfajta villámhárítóként használó nagybankokra.

A cég a hét elején bejelentette, hogy hazánkban is elérhetővé teszi a 2022 nyarán bevezetett hordozható kártyaolvasó terminálját, a Revolut Readert, mely rendkívül kedvező kondíciói révén azoknak a kisvállalkozásoknak is elérhető közelségbe hozza a bankkártyaelfogadási lehetőséget, melyek eddig a magas jutalék miatt maradtak attól távol.

revolut_reader

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Revolut Reader használatához természetesen szükség van egy vállalkozói/céges Revolut Pro vagy Business fiókra, illetve előfizetésre, emellett ki kell fizetni az mPOS terminál egyszeri, 17900 Ft-os költségét. Ha összeállt a rendszer - belföldi kártyák esetében - a Revolut 10 Ft + 0,8%-os tranzakciónkénti díjat számol fel, ami az egyik, ha nem a legkedvezőbb tarifa a hazai piacon (ez a díj Revolut Business fiókok esetén érvényes, a Revolut Pro előfizetéseknél fix 2,5% a tranzakciós díj).

A Revolut Reader érintésmentes és chip-and-PIN Visa és Mastercard kártyákat fogad, illetve Apple Pay, Google Pay és Samsung Pay kompatibilitást is kínál. A tranzakciók összegét a Revolut másnap írja jóvá a kereskedő számláján (hétvégén és ünnepnapokon is), ami egyes nagybankokhoz képes szintén kedvezőbb kondíciónak számít.

a címlapról