Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 5. 13:20

Újabb Windows 10 használókat noszogat frissítésre a Microsoft

Áprilistól a szervezetek nem felügyelt Windows 10 Pro eszközei ingyenesen frissíthetnek Windows 11-re, bár a felhasználók egy ideig még kitarthatnak a Windows 10 mellett.

Továbbra is sok vállalat és szervezet kezeli saját maga a frissítéseket a dolgozók Windows operációs rendszert futtató eszközein, ahol viszont enyhébben fogják a gyeplőt, a biztonsági csapat helyett a felhasználók döntenek arról, hogy telepítik-e a felajánlott csomagokat. A Microsoft bejelentése szerint jövő hónaptól kezdve a Windows 10 Pro és Pro Workstation rendszereket használó, nem felügyelt vállalati eszközökön is megjelennek a Windows 11-re való frissítést szorgalmazó értesítések, amivel a redmondi cég újabb lehetőséget kap a rendszer adaptációs arányának növelésére.

A „meghívók” a bejelentkezés során fognak feltűnni, általában a rendszer újraindítása után, várhatóan a 2024-es áprilisi biztonsági frissítéssel. A Windows 11 23H2-re való ingyenes váltást kínáló képernyő a körülbelül 4 gigabájtos csomag háttérben való letöltésének opcióját ajánlja fel, mely mellett a felhasználó zavartalanul használhatja az eszközét. Lehetőség van a Windows 10 további használatára is, a képernyő alján elhelyezett felirat viszont nem tűnik első ránézésre gombnak, és kevésbé egyértelmű választásként jeleníti meg a kezelőfelület.

upgradevindow

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A noszogató üzenet értelemszerűen csak azokon a vállalati számítógépeken jelenik meg, amelyek megfelelnek a Windows 11 rendszerkövetelményeinek. Az informatikai részlegek által olyan eszközökkel felügyelt gépek, mint a Microsoft Intune, a Configuration Manager, a Windows Autopatch (illetve a további, harmadik féltől származó felügyeleti eszközök) nem fogják látni a fent említett frissítési képernyőt.

A Windows 10 Pro támogatása 2025. október 14-én ér véget, addig folyamatosan kap havi biztonsági frissítéseket. A Microsoft a múlt héten jelentette be, hogy elkezdte a Windows 11 23H2 frissítőcsomag kényszerített telepítését azokra a jogosult rendszerekre, amelyek elértek a támogatási időszakok végére. A korábbi kiadások közül a 21H2-es verzió életciklusa már október 10-én végéhez ért, a 22H2-es kiadás pedig 2024. október 8-án léphet EOL státuszba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról