Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 1. 14:03

Visszarendelte az irodába dolgozóit a Rockstar, nem örülnek a fejlesztők

Hatékonysági és biztonsági okokkal magyarázza a hibrid munka megszüntetését a Rockstar Games, áprilistól közepétől heti öt napot az irodából kell dolgozni az alkalmazottaknak, a bejelentés természetesen heves tiltakozást váltott ki a fejlesztők körében.

Közeleg az évtized egyik legjobban várt játéka, a Grand Theft Auto VI megjelenése, aminek fokozott biztonsági intézkedésekkel megy elébe a fejlesztő Rockstar Games. A cég arra kérte a korábban hibrid rendszerben dolgozó alkalmazottait, hogy április 15-től kezdve a munkahét minden napján az irodából dolgozzanak, ezzel is csökkentve annak esélyét, hogy a fejlesztés utolsó szakaszába érve bizalmas információk szivárogjanak ki a rendszerből. A Rockstar kiadói vezetője, Jenn Kolbe a produktivitás növelését említette még indokként a személyzetnek küldött e-mailben.

A bejelentés heves tiltakozást váltott ki a dolgozók körében. Nem sokkal később a Nagy-Britanniában működő Független Dolgozók Szakszervezete (IWGB) is megszólalt a változással kapcsolatban, azzal vádolva a Rockstart, hogy megszegte korábbi ígéreteit. A döntés azután született, hogy a Rockstar 170 dolgozója tavaly aláírt egy petíciót a távmunka folytatásához a kötelező 3 napos irodai munkavégzésre való átállás bejelentés után, akkor a cég azt ígérte, hogy marad a flexibilis munkavégzés. A szakszervezet által képviselt Rockstar dolgozók most"megszegett ígéretekkel" vádolják a fejlesztőt, a problémát pedig tetézi, hogy a vezetőség nem hajlandó tárgyalni a dolgozókkal, és ultimátumot ad a fejlesztőknek, akikkel nem egyeztetett.

rockstar

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Rockstar az iparág legszigorúbb titoktartási szerződését iratta alá szellemi tulajdonának védelme érdekében, ami nem meglepő annak fényében, hogy a Grand Theft Auto franchise a legsikeresebb címe: a sorozat ötödik epizódja körülbelül 8 milliárd dollárt hozott a konyhára mintegy 195 millió darab eladott példánnyal.

A koronavírus-járvány idején távmunkára váltó Rockstar számára azonban nehézséget okoz a biztonság, 2022-ben hackerek több mint egy órányi videót tettek közzé a közelgő Grand Theft Auto 6 tesztverziójából, majd decemberben egy következő incidens során a hivatalos előzetes is idő előtt került ki a netre.

A GTA VI hivatalos előzetesének megjelenése után két nappal a YouTube-on már több mint 110 millióan látták a videót, ami már most hatalmas érdeklődést feltételez. A Grand Theft Auto V trailerét több mint tíz év alatt sem látták annyian, mint a várhatóan valamikor 2025-ben érkező új epizód bemutatófilmjét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról