Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. december 5. 10:12

Kijött a GTA VI első hivatalos trailere

Valamikor 2025-ben, egyelőre konzolokra érkezik a Grand Theft Auto sorozat legújabb darabja.

Alig egy nappal a tervezett hivatalos bemutató előtt kiszivárgott a GTA VI első előzetese, amire a Rockstar úgy reagált, hogy teljes egészében közzétette idő előtt a videót a YouTube-csatornáján. A korábbi szivárgásoknak köszönhetően egyet s mást már sejteni lehetett a sorozat legújabb részével kapcsolatban, ezek közül megerősítést nyert többek közt, hogy a helyszín ismét a Leonida államban található Vice City lesz.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A játék első, másfél perces előzetesében a legtöbb elem fellelhető, amire az ember számítana: van benne lövöldözés, gyors autók, illegálisan szerzett készpénz és hedonizmus. A széria első alkalommal kap női főszereplőt, akit Luciának hívnak, ő és párja, Jason egy Bonnie és Clyde-hoz hasonlatos párost alkotnak, a pár mindkét tagja irányítható lesz a játékos számára a történet folyamán.

A GTA VI megjelenése 2025-ben várható PS5 és Xbox Series X/S konzolokra – PC-s verzióról egyelőre szó sincs a hivatalos bejelentésben, de nem elképzelhetetlen, hogy kicsivel később érkezik a PC-re készített változat is - a GTA V PC-s verziója több mint másfél évvel a játék PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra való megjelenése utánérkezett.

01:31
 

Grand Theft Auto VI Trailer 1

Még több videó

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról