:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 29. 09:42

Új hálózatfelügyeleti rendszert kap a Vodafone

Fokozatosan zajlik a Vodafone Magyarország leválasztása az egykori brit anyacég rendszereiről - a többségi tulajdonos 4iG Csoport most egy új, automatizált hálózatfelügyeleti rendszer bevezetését jelentette be a szolgáltatónál.

Egy finn cég, az Elisa Polystar Zero-Touch NOC megoldásával automatizálja a hálózatfelügyeleti folyamatokat a cégcsoport távközlési érdekeltségeinél, illetve azok közül elsőként a Vodafone Magyarországnál a 4iG Csoport - jelentette be a vállalat a héten.

Az új megoldás implementálása egyszersmind része annak a folyamatnak, mely a korábbi brit anyacégről történő leválásból fakadóan számos műszaki és egyéb működést támogató rendszer cseréjével jár a távközlési vállalatnál.

A cégcsoport sajtóközleménye szerint a finn cég megoldásai lehetővé teszik a szolgáltató számára, hogy olyan nyílt architektúrát építsen ki, amely több hálózati forrásból nyeri az adatokat, lehetővé téve azok integrált kezelését. 

noc_guy

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A rendszer emellett a beérkező adatokat hiba jellegű esemény után kutatva folyamatosan monitorozza, így emberi beavatkozás nélkül képes a felmerülő problémák előrejelzésére, a kialakult hibák felderítésére és adott esetben azok megoldására is, ezzel lehetővé téve az üzemeltetők számára a hibakezelési folyamataik automatizálását.

A megoldás a fentiek mellett képes automatikusan hibajegyet generálni az önállóan felismert problémákra, amelyek így azonnal a megfelelő kezelőcsapathoz kerülnek, akik meg kezdhetik a hiba elhárítását.

A finn Elisa Csoporthoz tartozó, ugyanakkor stockholmi székhelyű Elisa Polystar felhő- és mesterséges intelligencia-alapú adatkezelési, elemzési és automatizálási megoldásokat kínál megrendelőinek, a több száz telekommunikációs partner között ott van egyebek mellett a Vodafone és a Digi előző tulajdonosa is, a brit Vodafone Csoport és a romániai RCS&RDS is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 08:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.