:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 14. 10:09

A 4iG transzformációjával ismét változik a menedzsment

Ismét új szakaszába lépett - immár sokadszorra - a 4iG Nyrt. transzformációs folyamata, mely ezúttal a cég informatikai divízióját, pontosabban annak vezetését érinti elsősorban.

Megint új szakaszba lépett a 4iG Nyrt. utóbbi időszakban sokat emlegetett transzformációs folyamata, mely tervezett személyi változásokat von magával az anyacég és tagvállalatainak felsővezetésében - jelentette be a vállalat szerdán reggel.

Így elsősorban a távközlési és informatikai területeken több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező Blénessy László operatív vezetői feladatai március 1-től megszűnnek, de továbbra is részt vesz a társaság igazgatóságának munkájában, amely mellett a vállalatcsoport elnökének felkérésére a technológiai és digitalizációs területeken, illetve a Rheinmetall AG-val tervezett projektek kapcsán stratégiai tanácsadóként továbbra is támogatja a 4iG tevékenységét.

Blénessy - aki 2020 óta a 4iG igazgatósági tagja egyben - először éppen egy évvel ezelőtt került reflektorfénybe, amikor megkapta az év legelején integrált Vodafone Magyarország vezérigazgatói pozícióját. Ezt a posztot végül szeptember 1-ig töltötte be, amikor a Vodafone-os veterán Bányai Tamás került a helyére.

management

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

További személyi változás március 1-től, hogy a vállalatcsoport informatikai divíziójának irányítását Radó Gábor, a HumanSofttal érkező korábbi kereskedelmi igazgató veszi át Tápai Tamástól, aki a 4iG Csoport vezérigazgatójának munkáját támogatja a jövőben, a Rheinmetall AG-val közösen létrehozott informatikai vállalat piacra lépésével és a társaság üzleti stratégiájának megvalósításával kapcsolatban.

A személycserékkel párhuzamosan Friss László a kiemelt projektekért felelős igazgató feladatköre kiegészül az informatikai kereskedelmi terület vezetésével is. A 4iG igazgatósága az informatikai divízió új menedzsmentjétől az IT üzletág és az üzletághoz tartozó vállalatok működésének hatékonyságnövelését, a tagvállalatok közötti szinergiák jobb kihasználását, továbbá a csoport transzformációs folyamatainak felgyorsítását várja.

Ez utóbbi folyamat során a cégcsoport teljes transzformációja mellett a 4iG Nyrt.-ben működő informatikai és rendszerintegrációs tevékenységet is önálló informatikai vállalatba szervezik 2024-ben.

A távközlés keményebb dió


A fentiekkel párhuzamosan jelenleg is zajlik a 4iG Csoport távközlési üzletágának transzformációja, mely egyöntetű szakmai vélemények szerint óriási kihívások elé állítja a menedzsmentet és a tulajdonost egyaránt.

Nem elég ugyanis, hogy a két nagy távközlési érdekeltség, a Digi Távközlési Kft. és a Vodafone Magyarország Zrt. teljesen eltérő műszaki, ügyfélkezelési és számlázási rendszert használ, utóbbinak még a korábbi angol anyacégről is le kell választania magát úgy, hogy nemrég kellett hasonlóképpen szakítania a UPC egykori tulajdonosával, a Liberty Globallal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 15:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.