:

Szerző: Koi Tamás

2024. február 21. 09:29

Megjött az Adobe saját AI asszisztense

Újabb mesterséges intelligencia-alapú asszisztens jelenik meg a következő napokban, hetekben a piacon - ezúttal az Adobe PDF-szerkesztője és olvasója egészül ki extra funkciókkal.

A Microsoft és a Google után az Adobe is elkészítette saját mesterséges intelligenciára épülő beépülő asszisztensét, mely a PDF fájlok előállításához használható Acrobatban jelent meg elsőként és a rövidesen a PDF-olvasó Readerben is elérhetővé válik majd.

Az egyelőre bétaállapotú rendszer elsődleges célja, hogy a hosszú, akár több száz oldalas PDF-ek tartalmát tömören összefoglalja, emellett a dokumentum tartalmára vonatkozó kérdések is feltehetők az asszisztensnek a már jól megszokott párbeszédablak-formátumban. A releváns kérdésekre mindjárt javaslatokat is tesz a mesterséges intelligencia.

00:59
 

Introducing AI Assistant (beta) in Adobe Acrobat | Adobe Acrobat

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Readerbe épülő asszisztens továbbá képes lesz majd arra is, hogy a szövegeket a megadott stílusnak és egyéb jellemzőknek megfelelően átírja vagy az átiratra javaslatokat tegyen, illetve megváltoztassa a szöveg terjedelmét illetve formázását.

A ChatGPT és a hasonló, relatíve régóta működő generatív nyelvi modellekre épülő mesterséges intelligenciák ugyan eddig is képesek voltak a fenti funkciók közül PDF-ek szövegének összefoglalására, ehhez azonban fel kellett tölteni az állományt az OpenAI szervereire, míg az Adobe megoldásánál nem kell külső szolgáltatást igénybe venni.

Az Adobe az AI assisztens-funkciót a tervek szerint előfizetéses modellben kínálja majd, amint a komponens kilépett a bétafázisból, ezzel csatlakozva az OpenAI, a Microsoft és a Google-höz az alkalmazott üzleti modellt illetően.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 14:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.