:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 2. 09:03

Földbe állt a nagy strapatelefon-gyártó

Belsős források szerint egy sikertelen átalakítási kísérlet után végleg lehúzta a rolót a fizetésképtelen Bullitt Group, ami többek közt a Motorola és a CAT készülékeit gyártotta.

A komoly pénzügyi nehézségekről szóló beszámolók után úgy tűnik, hogy január 26-án leállította működését a strapabíró mobiljairól ismert brit Bullitt Group, amit ugyan a cég maga még nem, de alkalmazottai már megerősítettek a LinkedInen. A teljes munkaerő-állomány elbocsátása mellett az ügyfélszolgálati munkatársak is távozhattak, mivel a Bullitt amerikai ügyfélszolgálatát tárcsázva csak a hangposta érhető el.

A 2009-ben alapított gyártó olyan márkák számára készített mobilokat, mint a CAT, a Land Rover és a Motorola, az utóbbi időszakban pedig a telefonos hardverektől messzebb lépve a műholdas kapcsolatra fókuszált, ennek eredménye lett például a Bullitt Satellite Messenger műholdas üzenetküldő szolgáltatás, vagy a vészhelyzetben műholdas kapcsolatot nyújtó a Motorola Defy Satellite Link kütyü.

bullitt

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A roló lehúzása után így várhatóan eléggé beszűkül a strapamobilok piaca, a Motorola erősödésére mindenképp közvetlen hatással lesz majd a lépés - a Bullitt gyártósorairól legutóbb a Motorola Defy 2 (más piacokon CAT S75) gördült ki. A fogyasztók számára a Samsung és a Nokia készülékei lehetnek opciók, ha az ellenálló kialakítás az elsődleges vágyuk.

A belsősök elmondása alapján rengeteg feszültség keletkezett abból, hogy a pénzügyi problémákkal küzdő cég nem tudta kivitelezni a kulcsfontosságú szerkezetátalakítási lépéseket, pár hete jelentek meg az első beszámolók, amik a teljes összeomlást vetítették előre. Egy korábbi terv szerint a cég műholdas kommunikációval foglalkozó üzletágat és annak mintegy 100 alkalmazottját hitelezők tulajdonában lévő másik entitáshoz helyezte volna át, ami szintén meghiúsult.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 01:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.