Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 16. 12:16

Véroxigén-mérő nélkül mehetnek a boltokba az új Apple Watch-ok

Az Egyesült Államok Vámhivatala szerint az Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 újratervezése elegendő lehet ahhoz, hogy a cég megkerülje a véroxigén-érzékelővel kapcsolatos két Masimo-szabadalom megsértését.

Kompromisszummal lesz csak képes megkerülni az Apple a Watch Series 9 és Ultra 2 készülékekre vonatkozó importtilalmat az Egyesült Államokban, ami egy fontos funkció eltávolítását jelenti. A cég tavaly decemberben függesztette fel a két kurrens modell forgalmazását a tengerentúlon egy jogi vita eredményeként, miután a Masimo orvostechnológiai cég panaszt nyújtott be a cupertinóiakkal szemben az okosórákban található véroxigénszint-mérő szenzornál használt szabadalmainak illetéktelen használata miatt. 

A fellebbviteli bíróságnak benyújtott dokumentum szerint az Apple mentesülhet az importtilalom alól, ha eltávolítja a Blood Oxygen alkalmazást és a szükséges szenzorokat az Egyesült Államokban újonnan értékesített Apple Watch egységekből az amerikai vám- és határvédelem (CBP) megállapítása szerint.

A Masimo először 2020-ban perelt be az Apple-t  állítólagos üzleti titoklopás miatt, utána az kereskedelmi bizottság betiltotta a vitatott technológiákat tartalmazó almás termékek importját, miután októberben a Masimo javára döntött. Az Apple a tilalom 2023. december 26-i életbe lépése előtti napokban vonta ki átmenetileg a Watch Series 9-et és a Watch Ultra 2-t fizikai és online áruházaiból. Majd fellebbezést nyújtott be a döntés ellen, és ideiglenes felfüggesztést nyert az órák tilalmára vonatkozóan, így folytathatta az értékesítést az Egyesült Államokban, amíg a határvédelem értékelésére vár a javasolt változtatásokkal kapcsolatban.

appleoxigén

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az azóta eltelt hetekben az Apple javaslatokat tett, hogy milyen változtatásokat hajtana végre az órákon úgy, hogy a Masimónak se lehessen kifogása. A vámhatóság feladata volt annak eldöntése, hogy a cég javasolt változtatásai elegendőek-e, és a Masimo ügyvédeinek levele szerint úgy tűnik, hogy minden fél számára kielégítő lépésnek tűnik a funkció eltávolítása az Apple Watch Series 9-ből és a Watch Ultra 2-ből. Az Apple elmondása szerint az újratervezett órákba a későbbiekben sem kerül bele a véroxigén-mérés lehetősége.

Mark Gurman, a Bloomberg iparági forrásokkal ellátott elemzője szerint a módosított órákból már több készletet is leszállítottak az Apple kiskereskedelmi üzleteibe, de addig nem kezdődik meg az értékesítésük, míg a vállalat nem adja ki az utasítást a startra.

Az Apple az Apple Watch Series 6 2020-as kiadásával vezette be a szériába a Blood Oxygen alkalmazást, és az is lehetséges, hogy a már használatban lévő eszközökre az app egy új verziója érkezhet a szabadalmi problémák apropóján. 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.