:

Szerző: Koi Tamás

2024. január 12. 10:05

Márciustól duplázza árait a DigiMobil

Az előzetes nyilatkozatoknak megfelelően március 1-től megváltozik az egykor negyedik magyar mobilszolgáltatóként működő DigiMobil díjcsomagjainak árazása. Az áremelés helyenként meghaladja az 50%-ot, de a megmaradt ügyfelek még is így többet fizethetnének a versenytársaknál - igaz, van amiből többet is kapnának.

Tavaly december elején a tulajdonos 4iG nyilatkozata alapján megírtuk, hogy a Digi Távközlési Kft. mobilszolgáltatása, a DigiMobil márciusig garantálja korábbi árait, melyek a 2019-es induláshoz képest ugyan több alkalommal is emelkedtek, de a tarifák még így is a piac legkedvezőbb feltételeivel kínált konstrukciójának számítottak.

digimobil1

Az előzetes bejelentés szerint a csomagok árazása március 1-jével újból változik majd, így ettől az időponttól a meglévő, határozatlan idejű szerződésben lévő előfizetőknél (a DigiMobilra tavaly április közepe óta nem köt új szerződést a szolgáltató) az alábbiak szerint változnak a díjak:

  • A korábbi 1830 Ft-os havidíj helyett 2990 Ft-ot kell majd havonta fizetni (DigiMobil Plusz és Max tarifa esetében), illetve 1250 Ft helyett 1990 Ft-ot (DigiMobil Junior esetében),
  • A korábbi, 4 Ft-os percdíj minden belföldi irányban 10 Ft-ra nő.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A díjcsomagok egyéb igénybe vételi feltételei változatlanok maradnak, így a DigiMobil Plusz előfizetők 200 percnyi lebeszélhető forgalommal és 15 GB-os mobiladat-kerettel gazdálkodhatnak, míg a Max és a Junior tarifa esetében nincs lebeszélhető egyenleg, az adatkeret pedig 30 és 10 GB havonta.

Nem változik az sem, hogy a szolgáltató előfizetői belföldi roaming keretében a Vodafone Magyarország hálózatát használják, a mobilnet-kapcsolat maximális sávszélessége pedig le- és feltöltési irányban egyaránt 3 Mbps minden DigiMobil előfizetőnek. 

Az előfizetőknek kiküldött tájékoztatóban ugyanakkor szerepel az is, hogy azok számára, akik a belföldi roaming szolgáltatással nincsenek megelégedve, a Vodafone Magyarország egy a meglévő konstrukciókkal egyező feltételekkel igénybe vehető egyedi díjcsomagot is elérhetővé tesz, melyre díjmentesen válthatnak a DigiMobil ügyfelek.

A március 1-jei díjemeléssel együtt is a DigiMobil tarifák a magyar mobilpiac nagy szereplőinek publikusan elérhető tarifáival összehasonlítva továbbra is a legkedvezőbb konstrukcióknak számítanak, jóllehet az olló jelentős mértékben zárult az elmúlt időszakban.

A Vodafone, a Yettel és a Telekom előfizetők a belépőszintű tarifák esetében jellemzően jóval kisebb havi adatkeretet kapnak a szolgáltatótól, igaz, azt nagyobb sávszélesség mellett használhatják fel. A lakossági piacon emellett a belépőszintű előfizetéses tarifáknál a DigiMobil márciustól érvényes, már emelt percdíjaiohoz képest is jellemzően legalább háromszoros áron lehet belföldi mobilhívást folytatni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a megmaradt mintegy 170 ezer ügyfél számára meddig marad nyitva a lehetőség, hogy az egykori negyedik magyar mobilszolgáltató díjcsomagjait használják.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 16:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.