Szerző: Koi Tamás

2023. július 3. 13:27

A vártnál kevesebb Vision Pro érkezhet jövőre

Bennfentes információk szerint nem várt nehézségekbe ütközik az Apple múlt hónapban bejelentett AR-headsetének gyártás-előkészítése, ezért a jövőre tervezett egymilliós gyártási darabszámhoz képest lényegesen kevesebb Vision Pro készülhet 2024-ben.

Minden kezdet nehéz - a jelek szerint nincs ez másként a tengernyi erőforrás felett diszponáló Apple esetében sem, mely a Financial Times hivatalosan meg nem erősített értesülése szerint kénytelen visszakozni eredeti tervétől, már ami ami a múlt hónapban bejelentett Vision Pro AR-headsetek jövőre tervezett gyártási mennyiségét illeti.

A lap úgy tudja, hogy a jövő év elején az Egyesült Államokban rajtoló, 3490 dollárba kerülő újdonság első számú  gyártója, a kínai Luxshare mindössze 400 ezer példány legyártását vállalta a jövő évre, mely jelentős visszalépést jelenthet az eredeti, egymilliós kihozatali célhoz képest - igaz, ezt nem 2024-re, hanem az értékesítés első 12 hónapjára prognosztizálta az Apple.

visionpro_display

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A riport szerint az Apple a kiesett volumen pótlására két másik gyártót kért fel, nagyjából további 130-150 ezer Vision Pro előállítására, a Luxshare-rel együttesen legjobb esetben ez is csupán 550 ezer egységet jelenthet. Jóllehet korábban felmerült olyan eshetőség, hogy a problémákra a megoldást egy olcsóbb Vision Pro modell piacra dobása jelentheti, ez utóbbi eshetőséget az Apple egyelőre állítólag elvetette.

A Financial Times cikke alapján a Vision Pro achilles-sarka a micro-OLED technológiát használó, felbontás tekintetében minden piaci riválisra köröket verő kijelzőpáros, melyet a korábbi értesülések alapján a Sony gyárt. A rendkívüli pixelsűrűségű panelek gyártása során ugyanakkor a jelek szerint a vártnál jóval nagyobb selejtaránnyal szembesültek a japánok, mely így felboríthatja a jövő év eladási terveket.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.