:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. november 20. 12:20

Szempillantás alatt lerabolták a PlayStation Portal készleteket

A PlayStation 5 játékok streamelésére és tükrözésére készített "kézi konzolra" meglepően nagy volt az érdeklődés annak ellenére, hogy csak a PS5-tulajok számára hasznos, és első körben nem is minden piacon volt elérhető.

Még hétfő reggel is „nem elérhetőként” listázza a PlayStation hivatalos weboldala a PlayStation Portal Remote Player-t, ami a viszonteladóknál gyorsan elfogyott a november 15-i piacra dobás utáni pár napban. A készletek kiürültek az összes nagyobb kereskedőnél és a cégnél, annak ellenére, hogy csak pár kiválasztott piacon kezdték el árulni első körben az eszközt, ami hozzánk várhatóan januárban érkezik. A helyzetet tovább rontja, hogy a nyerészkedők jóval magasabb áron kezdték el kínálni az eredetileg 199,99 dolláros (nettó 70 ezer forint) konzolt az eBay-en és más aukciós oldalakon bontatlan állapotban, és vélhetően már eleve haszonszerzési céllal repültek rá a termékekre. Az ügyeskedők egyes esetekben akár plusz 100-150 dollárral többért árulják az eszközt.

A PS Portal valójában egy streaming célhardver, mely a háztartásban (azonos helyi hálózaton) lévő PS5-ről streameli WiFi-n keresztül a 8 hüvelykes, 1080p felbontású kijelzőjére a támogatott játékokat. A kijelző voltaképpen egy DualSense kontroller két fogantyúját választja ketté, így pontosan ugyanazok a vezérlőelemek használhatók vele, mint a sima kontrollerekkel, illetve ugyanúgy elérhető a haptikus ravasz és a vibramotor funkció is a kompatibilis játékok esetében.

ps5portal

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A PlayStation Portal koncepciója ezzel együtt is vérzik néhány kisebb-nagyobb sebből, így értelemszerűen egyszerre csak egy játékot tud streamelni egy PS5 egy eszközre, azaz a többgyerekes családoknál szó sincs sem házon belüli multilehetőségről, pláne arról, hogy a gyerekek netán nem ugyanazzal a játékkal játszanak párhuzamosan. 

Az eszköz emellett nem támogatja a Sony PS5-ökön a jövőben elérhető felhős streaming lehetőséget, nincs Bluetooth-csatlakozási lehetősége (van ugyanakkor rajta 3,5 mm-es headset-csatlakozó), támogatja ugyanakkor a Sony saját, veszteségmentes, magas minőségű vezeték nélküli hangátviteli technológiáját, a PlayStation Linket, melyhez két új eszközt, a Pulse Elite fejhallgatót és a Pulse Explore fülhallgatót is bemutatott a Sony.

Hideaki Nishino, a Sony platformélményért felelős vezető alelnöke szerint az eszközt már eleve egy szűk közösségnek szánták, akik amolyan kiegészítő kényelmi opcióként kamatoztathatják a kütyüt. A cég bevallása szerint a cél így nem is a profit, hanem a játékkal töltött idő növelése.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 06:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.