Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. november 9. 12:52

Szervezetre szabott kódolást kínál a GitHub Copilot Enterprise szintje

A Microsoft tulajdonában lévő GitHub szerdán egy drágább Copilot szintet mutatott be a vállalatokon belül dolgozó fejlesztők számára, amely lehetővé teszi a belsős kódbázisokkal való biztonságos munkát.

Kifejezetten nagyobb szervezetek számára kínálja új generatív szolgáltatását a GitHub, a Copilot Enterprise csomagot, ami a fejlesztői kollaborációs platform összes Copilot-képességét kombinálja nagyobb személyreszabhatóság mellett. Az új eszközzel a vállalatok a saját teljes kódbázisukat szolgáltathatják kontextusként a generatív MI-nek, ami pontosabb javaslatokat tud tenni a kódolás során. A Copilot Enterprise lehetővé teszi fejlesztői csapatai számára, hogy gyorsan hozzáférjenek a kódbázishoz, átkutassanak és összeállítsanak dokumentációt, javaslatokat kapjanak belső és privát kódon alapulóan.

Az Enterprise csomagnak jelenleg csak előzetes verziója létezik, a Microsoft tájékoztatása szerint 2024. februárban kezdődik el az általánosan elérhető szolgáltatás bevezetése az ügyfelek számára, addig az érdeklődőknek érdemes feliratkozniuk a várólistára.

github_cop

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az árazást már lehet tudni: felhasználónként havi 39 dollárba fog kerülni a szolgáltatás, ami kétszerese annak a havi 19 dollárnak, amit a Copilot Business felhasználóknak kell fizetni. Az új szolgáltatással a redmondi vállalat felhőalapú üzleti szegmensének bevételei kaphatnak lökést, és jobb pozícióba helyzeti a cég a rivális Amazonnal szemben, amely a múlt hónapban jelentett be hasonló testreszabhatóságot kínáló verziót a saját CodeWhisperer nevű kódolóasszisztenséhez.

A Microsoft tulajdonában lévő platform szerint a GitHub Copilot korai verziói 55%-kal gyorsították fel a fejlesztők munkáját, a 2021-ben kiadott szoftver tavaly decemberben kapott üzleti szintet. A múlt hónapban, Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója egy konferenciahíváson elmondta az elemzőknek, hogy a GitHub Copilot 1 millió fizető felhasználót halmozott fel.

A Piper Sandler elemzőinek becslése szerint a GitHub Copilot éves bevétele 2026-ra elérheti a 3 milliárd dollárt, abból kiindulva, hogy a GitHub 100 millió felhasználójának 16%-a használja.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.