Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 21. 11:05

A héten elindulhat a webes Threads

Ezen a héten bepótolhatja egyik legnagyobb hiányosságát az egyik legfiatalabb közösségi platform, a Meta által gründolt, félig-meddig a Twitter helyettesítőjének szánt Threads.

Lapértesülések szerint ezen a héten elkészülhet a Meta által mintegy másfél hónapja útjára indított, az Instagram egyfajta oldalágának tekintett Threads közösségi platform eddigi talán legjelentősebb fejlesztése, melynek köszönhetően a felhasználók immár böngészőben is elérik majd a szolgáltatás összes funkcióját.

A Threads webes verziójának elkészítése az applikáció július eleji rajtját követően az egyik legnagyobb prioritást élvező fejlesztések közé tartozott a keresővel együtt - arról, hogy ez a két funkciófrissítés heteken belül megérkezhet, maga Mark Zuckerberg biztosította a Threads-felhasználókat még augusztus elején.

threads_app

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Bár a Threads-posztokat jelenleg is el lehet érni asztali böngészőkből, azokat legfeljebb olvasni lehet így, ha valaki válaszolni akar egy üzenetre, netán újra megosztaná vagy lájkolná, akkor csupán egy QR-kódot jelenít meg neki egy felület, ami a Threads mobilalkalmazás letöltési linkjét tartalmazza.

A Meta újszülött platformjának égető szüksége van arra, hogy legalább a fenti, alapvető hiányosságokat kiküszöbölje, miután a kezdeti, elsöprő érdeklődést követően a Threads óriásit veszített népszerűségéből. Egyes, publikus analitikai mérések szerint a platform ha nem is ürült ki mostanra teljesen, de a százmilliós napi aktív felhasználószámot jelentő csúcshoz képest mostanra legalább 80%-kal visszaesett a forgalma.

A platform eközben még mindig nem érhető el az Európai Unióban, miután az Instagramhoz erősen kötődő regisztrációs és fiókkezelő rendszer használata vélhetően uniós jogszabályba ütközik. Ennek feloldásán szintén dolgozik a Meta, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy milyen konkrét lépések várhatók az ügyben és azokat mikor tervezi végrehajtani a közösségi óriás.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.