Szerző: Koi Tamás

2023. október 4. 09:28

Áremelés jöhet a Netflixnél

Rövidesen drágulhatnak a világ legnépszerűbb online videostreaming-szolgáltatójának, a Netflixnek az igénybe vételi díjai. A cég legutóbb tavaly márciusban növelte meg a díjcsomagok árát egyes piacokon, majd idén februárban máshol árcsökkentést hajtott végre.

Lapértesülések szerint ismét áremelést tervez a világ legnépszerűbb, legnagyobb felhasználói bázissal rendelkező online videostreaming-szolgáltatója, a Netflix. A cég a The Wall Street Journal riportja szerint csak azért nem emel azonnal az árakon, mivel a hollywoodi színészek és írók sztrájkjai miatt az időzítése kifejezetten szerencsétlen lenne.

A riport szerint az áremelés "számos globális piacot" érint majd, így többek között az Egyesült Államokban és Kanadában is változik majd a díjcsomagok árazása - hogy pontosan mennyivel, arról egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

netflix_(1)

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Netflix mögött a díjcsomagok árazását és szerkezetét illetően meglehetősen mozgalmas másfél év áll. Így a világ legnagyobb SVOD-szolgáltatója tavaly márciusban emelt legutoljára árat a tengerentúlon, idén tavasszal pedig egys piacokon bevezette a reklámokat tartalmazó előfizetését, mellyel párhuzamosan megszüntette a legolcsóbb, havi 10 dollárba kerülő csomagot.

Ezt követte a fiókmegosztás korlátozása a nyár elején, melynél a háztartáson kívüli használatért extra felhasználónként havi nyolcdolláros felárat vezetett be a szolgáltató.

A Netflix havi előfizetési díjai Magyarországon 2021 októbere óta nem változtak, akkor a Standard és Prémium csomagok árát emelte meg a szolgáltató 3190-ről 3490, illetve 3990-ről 4490 forintra (a belépő csomag ára a kezdetek óta változatlanul 2490 forint). Ez volt az első és mindeddig utolsó áremelés a magyar piacon a Netflix részéről.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.