Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. október 2. 10:42

Megmagyarázta az Apple az új iPhone-ok túlmelegedését

Több körülményt is megneveztek a cupertinóiak, amik hozzájárultak ahhoz, hogy egyes mobilok akár 43 fokig melegedjenek, de azt cáfolták, hogy a dologhoz köze lenne a titánötvözet háznak.

Az Apple "azonosított pár körülményt", ami az iPhone 15 Pro széria egyes darabjainak túlmelegedését idézte elő, azóta aktívan dolgozik a szükséges javítás kiadásán – jelentette a vállalat hétvégén a problémáról beszámoló visszajelzések után. A múlt hónapban bemutatott, egy hete a boltok polcain lévő újgenerációs iPhone Pro és Pro Max variánsait használó vásárlók egy része ugyanis arra figyelt fel, hogy a telefonjuk használat közben túlságosan felforrósodott, egyes esetekben akár 43 °C-nál is magasabb hőmérsékletet tudtak mérni.

A cég közleménye szerint az eszköz beállítása és használatba vétele, vagy visszaállítása utáni első néhány napban a túlzottan aktív háttértevékenység következtében melegedhet túl az eszköz hardvere, de azt nem részletezte, hogy ez pontosan mit is takar. Emellett sikerült felfedni egy operációs rendszerhez fűződő bugot is az iOS 17-ben, ami szintén egy jövőbeli frissítéssel lesz orvosolható.

iphone15túlmelegedés

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Mint kiderült, a külsős fejlesztők által készített egyes alkalmazások túlterhelik a rendszert, és túlpörög a processzor, ezek közt olyan népszerű programok  említhetők, mint az Uber, az Instagram, vagy az Asphalt nevű autós játék. A cég a szoftveres hibák kijavítása mellett a fejlesztőkkel is együtt dolgozik annak érdekében, hogy az appok ne terheljék túl a készülékeket, a Meta tulajdonában lévő Instagram a múlt héten adott ki frissítést annak érdekében, hogy ne „pörögjön” túl a készülék az app használatától az új operációs rendszer alatt.

Egyes elemzők azt sejtették, hogy az új iPhone Pro modellek túlmelegedési problémája a tervezési munka eredményeként kisebb hőelvezetési területtel magyarázható, illetve az új titánváz kevésbé hatékonyan vezeti el a hőt, mint az elődökön használt rozsdamentes acél, de a cég ezt cáfolta, illetve hozzátette, hogy a Ligtning portról USB-C-re való átálláshoz sem kapcsolódik az ügy.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról