:

Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 29. 13:42

Embert próbáló feladat jó védőtokot találni az iPhone 15 Pro-ra

Az okostelefon-felhasználókat sok használati és egyéb szempont megosztja, az egyik ilyen kardinális kérdés a védőtok használata. Az új iPhone-oknál azonban nincs könnyű dolga annak, aki jó védelmi mechanizmust szeretne vásárolni az egyébként a tesztek alapján a korábbiaknál sérülékenyebb telefonjának.

Az okostelefonos tokok gyártása és árusítása nagy üzlet, olykor sokkal jövedelmezőbb, mint magát a telefont elkészíteni és árulni - a néhány centbe kerülő műanyagdarabokra egy kis marketingkörítéssel (ami többnyire a méregdrága készülékeket vásárló felhasználók lelkiismeretének nyomasztását jelenti) akár több száz százalékos árrést is lehet pakolni.

Az iPhone 15 modellek esetében az utángyártott tokokat fejlesztő forgalmazó cégeket ugyanakkor kicsit megviccelte az a csiki-csuki, ami a kizárólag a Pro modelleken megtalálható, a némítókapcsolót felváltó akciógombot kísérte.

iphone15_cases

A pletykák ugyanis hol arról szóltak, hogy lesz ilyen nyomógomb az új iPhone-okon, hol pedig ennek ellenkezőjéről, a tokgyártók pedig mindenkinél jobban rá vannak utalva a pletykákra, lévén az Apple nem köt ezeknek a cégeknek az orrára semmit előzetesen.

Ebből aztán az lett, hogy a gyártók egy része - köztük az olyan ismert, neves gyártók is, mint a Peak Design vagy a Bellroy - olyan tokokat dobtak piacra az elmúlt hetekben, melyek a némítókapcsolónak megfelelő nyílással rendelkeznek az oldalukon, így a készülékeken lévő akciógomb használatát gyakorlatilag lehetetlenné téve.

A The Verge hosszadalmas cikkben foglalkozik a problémával, melynek lényege zanzásítva nagyjából annyi, hogy a következő négy-hat hétben óriási lutri bármilyen iPhone 15 Pro (Max) tokot vásárolni, illetve aki csak teheti, személyesen vásároljon és helyben a boltban próbálja rá a telefonra a védőtokot. 

Via The Verge.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 11:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.