Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 7. 09:30

Notórius későkön segít a Zoom új funkciója

Számos új funkcióval egészül ki idén év végén, illetve jövő év elején a Zoom kollaborációs platform generatív nyelvi modellt használó mesterséges intelligenciája, az AI Companion.

Újabb, MI-vezérelte segédfunkciókat kapnak a Zoom kollaborációs platform felhasználói az év végén, illetve jövő év elején - a korábban Zoom IQ-nak, most már Zoom AI Companionnak nevezett, generatív nyelvi modellt használó chatasszisztens újításainak kapcsán talán a legfontosabb mozzanat, hogy az a fizetős vállalati ügyfelek részére továbbra is extra költségek nélkül vehető majd igénybe.

A cég weboldalán található információk szerint az AI Companion a jövőben a Zoom összes kommunikációs platformjánál megjelenik majd egyfajta segédként, így a videochatek mellett a szöveges chatek, a hanghívások, az e-mailek és a prezentációs platform (whiteboard) felületén is elérhetővé válik a rendszer, egyelőre részletesen meg nem határozott újdonságokkal.

zoom_ai_companion

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Az MI frissítésének köszönhetően ugyanakkor már idén ősztől elérhetővé válik a Zoom videokonferenciákon az az új funkció, mely a későn bekapcsolódók számára képes interatkív módon leiratokat készíteni az addig elhangzottakról, a meeting végén pedig igény esetén fejezetekre bontott összefoglalót vagy teljes leiratot is elő tud állítani az AI Companion.

Hasonlóképpen elérhető lesz az összefoglaló generálása a csoportos chatek előzményeire vonatkozóan, míg a jövő év elejétől az MI képes lesz ezeken a felületeken befejezni a felhasználó helyett a mondatokat, automatikusan meetingeket előjegyezni chatből vagy éppen értékelni a felhasználó meetingeken mutatott teljesítményét - amit egyből coaching-jellegű ötletekkel egészít ki a mesterséges intelligencia.

Az AI Companionhoz hasonló megoldásokat a Zoom riválisai is kínálnak, így a Teams vállalati verziójába például hasonló meeting leirat-készítő funkciók, melyben a mesterséges intelligencia egyebek mellett a dolgozói struktúra alapján is képes kiemelni részleteket, így a főnök egyetlen fontos kérése vagy utasítása sem kerülheti el a figyelmet.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.