Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 7. 09:30

Notórius későkön segít a Zoom új funkciója

Számos új funkcióval egészül ki idén év végén, illetve jövő év elején a Zoom kollaborációs platform generatív nyelvi modellt használó mesterséges intelligenciája, az AI Companion.

Újabb, MI-vezérelte segédfunkciókat kapnak a Zoom kollaborációs platform felhasználói az év végén, illetve jövő év elején - a korábban Zoom IQ-nak, most már Zoom AI Companionnak nevezett, generatív nyelvi modellt használó chatasszisztens újításainak kapcsán talán a legfontosabb mozzanat, hogy az a fizetős vállalati ügyfelek részére továbbra is extra költségek nélkül vehető majd igénybe.

A cég weboldalán található információk szerint az AI Companion a jövőben a Zoom összes kommunikációs platformjánál megjelenik majd egyfajta segédként, így a videochatek mellett a szöveges chatek, a hanghívások, az e-mailek és a prezentációs platform (whiteboard) felületén is elérhetővé válik a rendszer, egyelőre részletesen meg nem határozott újdonságokkal.

zoom_ai_companion

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t?

A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t? A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

Az MI frissítésének köszönhetően ugyanakkor már idén ősztől elérhetővé válik a Zoom videokonferenciákon az az új funkció, mely a későn bekapcsolódók számára képes interatkív módon leiratokat készíteni az addig elhangzottakról, a meeting végén pedig igény esetén fejezetekre bontott összefoglalót vagy teljes leiratot is elő tud állítani az AI Companion.

Hasonlóképpen elérhető lesz az összefoglaló generálása a csoportos chatek előzményeire vonatkozóan, míg a jövő év elejétől az MI képes lesz ezeken a felületeken befejezni a felhasználó helyett a mondatokat, automatikusan meetingeket előjegyezni chatből vagy éppen értékelni a felhasználó meetingeken mutatott teljesítményét - amit egyből coaching-jellegű ötletekkel egészít ki a mesterséges intelligencia.

Az AI Companionhoz hasonló megoldásokat a Zoom riválisai is kínálnak, így a Teams vállalati verziójába például hasonló meeting leirat-készítő funkciók, melyben a mesterséges intelligencia egyebek mellett a dolgozói struktúra alapján is képes kiemelni részleteket, így a főnök egyetlen fontos kérése vagy utasítása sem kerülheti el a figyelmet.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról