:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 22. 10:40

Két exdolgozó áll a Tesla adatszivárgása mögött

Az autógyártó közleményben tudatta a májusi biztonsági incidenssel kapcsolatos vizsgálatok eredményét.

Egy belsős jogsértés eredményezte a Tesla adatvédelmi incidensét, ami több mint 75 ezer volt vagy jelenlegi alkalmazottat érintett az év elején – közölte Maine állam főügyésze. Ugyan az adatokkal való visszaélésre utaló jeleket nem sikerült feltárni a vizsgálatok során, de minden alkalmazott értesítést kapott az esetről, melyben a cég részletezi az eszközölt intézkedéseket.

A jogsértésről május 10-én szerzett tudomást a nyilvánosság, miután a Handelsblatt német lap közölte, hogy egy informátor több mint 100 gigabájtnyi, a Tesla belsős rendszeréből származó adatot nyújtott át számára. Ez 23 ezer fájlt takart, amelyek közt ezernyi panasz volt a cég járműveinek öngyorsítási és fékezési problémáival, téves ütközési figyelmeztetésekkel és vészfékezésekkel kapcsolatban, azt sugallva, hogy az autógyártónak komoly műszaki nehézségei vannak.

tesla_kiemelt

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az alkalmazottaknak küldött körlevélben a vállalat további információkat osztott meg az incidensről, megerősítve a Handelsblattnak átadott bizalmas információk hitelességét.

A vizsgálatok során sikerült feltárni, hogy a Tesla két korábbi alkalmazottja sértette meg a cég IT-biztonsági és adatvédelmi irányelveit, amikor az információkkal visszaéltek és azokat megosztották a médiával, ezért a vállalat pert indított ellenük, illetve lefoglalta eszközeiket.

Az adatok közt szerepeltek az alkalmazottak nevei és elérhetőségei, beleértve a lakcímüket, e-mail címüket, telefonszámukat, ezen felül Elon Musk vezérigazgató társadalombiztosítási számát, az alkalmazottak fizetéseivel kapcsolatos információit, illetve az ügyfelek banki adatai és a gyártásból származó bizalmas információkat is tartalmazta a csomag.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 05:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.