Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 22. 10:40

Két exdolgozó áll a Tesla adatszivárgása mögött

Az autógyártó közleményben tudatta a májusi biztonsági incidenssel kapcsolatos vizsgálatok eredményét.

Egy belsős jogsértés eredményezte a Tesla adatvédelmi incidensét, ami több mint 75 ezer volt vagy jelenlegi alkalmazottat érintett az év elején – közölte Maine állam főügyésze. Ugyan az adatokkal való visszaélésre utaló jeleket nem sikerült feltárni a vizsgálatok során, de minden alkalmazott értesítést kapott az esetről, melyben a cég részletezi az eszközölt intézkedéseket.

A jogsértésről május 10-én szerzett tudomást a nyilvánosság, miután a Handelsblatt német lap közölte, hogy egy informátor több mint 100 gigabájtnyi, a Tesla belsős rendszeréből származó adatot nyújtott át számára. Ez 23 ezer fájlt takart, amelyek közt ezernyi panasz volt a cég járműveinek öngyorsítási és fékezési problémáival, téves ütközési figyelmeztetésekkel és vészfékezésekkel kapcsolatban, azt sugallva, hogy az autógyártónak komoly műszaki nehézségei vannak.

tesla_kiemelt

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az alkalmazottaknak küldött körlevélben a vállalat további információkat osztott meg az incidensről, megerősítve a Handelsblattnak átadott bizalmas információk hitelességét.

A vizsgálatok során sikerült feltárni, hogy a Tesla két korábbi alkalmazottja sértette meg a cég IT-biztonsági és adatvédelmi irányelveit, amikor az információkkal visszaéltek és azokat megosztották a médiával, ezért a vállalat pert indított ellenük, illetve lefoglalta eszközeiket.

Az adatok közt szerepeltek az alkalmazottak nevei és elérhetőségei, beleértve a lakcímüket, e-mail címüket, telefonszámukat, ezen felül Elon Musk vezérigazgató társadalombiztosítási számát, az alkalmazottak fizetéseivel kapcsolatos információit, illetve az ügyfelek banki adatai és a gyártásból származó bizalmas információkat is tartalmazta a csomag.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról