Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 24. 13:40

Kitiltották a Tesla autókat Berlin egyes részeiről

A rendőrség szerint az elektromos autók kémkedhetnek a kameráikkal.

Nem látja szívesen a Tesla autóit a német rendőrség az általa birtokolt területeken, illetve épületei közelében, mert attól tart, hogy a Tesla elektromos autók csúcstechnológiával felvértezett kamerái kémkedésre adnak lehetőséget. A német sajtó által látott belsős dokumentumok szerint a tiltás a rendőr-főkapitányság és a német állami bűnügyi rendőrség (LKA) minden ingatlanára és a közeli parkolóhelyekre is vonatkozik, a tilalom okaként pedig azt említik, hogy az autók „biztonsági fenyegetést” jelentenek a rendőrség alkalmazottaira, objektumvédelmére és bármely harmadik félre.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A belsős levél különösen kiemeli az autók kamerarendszerét, ami a jármű környezetéről folyamatosan videófelvételeket készít, ezeket pedig hollandiai szervereken tárolja a gyártó. A hatóság kifogásolja, hogy a Tesla-tulajdonosok sincsenek tisztában az adatok feldolgozási folyamataival, és hogy azok rossz kezekbe kerülhetnek.

A tilalom egy nappal az után lép érvénybe, hogy Kína kitiltotta az összes Teslát egy üdülővárosból, ahol titkos konferenciát tartott az ország egyik vezetői csoportja. Az elektromos autók nem hajthatnak be az észak-kínai Beidaihéba, nehogy kémkedjenek a vezetők találkozói után. A kínai hatóságok tájékoztatása szerint az autók júliustól kezdve hét hónapig nem léphetnek be a kerületbe.

Két és fél évvel, valamint egy világjárvánnyal az eredeti tervek ismertetését követően márciusban végre megnyílt a Tesla negyedik gyára (Gigafactory) éppen Berlin mellett, mely egyben az elektromos autókat gyártó amerikai cég első európai gyáregysége.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.