Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 24. 13:40

Kitiltották a Tesla autókat Berlin egyes részeiről

A rendőrség szerint az elektromos autók kémkedhetnek a kameráikkal.

Nem látja szívesen a Tesla autóit a német rendőrség az általa birtokolt területeken, illetve épületei közelében, mert attól tart, hogy a Tesla elektromos autók csúcstechnológiával felvértezett kamerái kémkedésre adnak lehetőséget. A német sajtó által látott belsős dokumentumok szerint a tiltás a rendőr-főkapitányság és a német állami bűnügyi rendőrség (LKA) minden ingatlanára és a közeli parkolóhelyekre is vonatkozik, a tilalom okaként pedig azt említik, hogy az autók „biztonsági fenyegetést” jelentenek a rendőrség alkalmazottaira, objektumvédelmére és bármely harmadik félre.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A belsős levél különösen kiemeli az autók kamerarendszerét, ami a jármű környezetéről folyamatosan videófelvételeket készít, ezeket pedig hollandiai szervereken tárolja a gyártó. A hatóság kifogásolja, hogy a Tesla-tulajdonosok sincsenek tisztában az adatok feldolgozási folyamataival, és hogy azok rossz kezekbe kerülhetnek.

A tilalom egy nappal az után lép érvénybe, hogy Kína kitiltotta az összes Teslát egy üdülővárosból, ahol titkos konferenciát tartott az ország egyik vezetői csoportja. Az elektromos autók nem hajthatnak be az észak-kínai Beidaihéba, nehogy kémkedjenek a vezetők találkozói után. A kínai hatóságok tájékoztatása szerint az autók júliustól kezdve hét hónapig nem léphetnek be a kerületbe.

Két és fél évvel, valamint egy világjárvánnyal az eredeti tervek ismertetését követően márciusban végre megnyílt a Tesla negyedik gyára (Gigafactory) éppen Berlin mellett, mely egyben az elektromos autókat gyártó amerikai cég első európai gyáregysége.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról