Szerző: Koi Tamás

2022. március 22. 13:57

Megnyitotta első európai gyárát a Tesla

Mind az európai autógyártás, mind az európai elektromos autók szegmense szempontjából kitüntetett nap a mai, némi késedelem után megnyílhatott ugyanis a Telsa első európai gyára, a Berlin-Brandenburg Gigafactory.

Két és fél évvel, valamint egy világjárvánnyal az eredeti tervek ismertetését követően ma végre megnyílhatott a Tesla negyedik gyára (Gigafactory) Berlin mellett, mely egyben az elektromos autókat gyártó amerikai cég első európai gyáregysége. 

tesla-giga-berlin-quality-control

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A komplexum mai megnyitóján természetesen részt vett a Tesla alapító-tulajdonosa, vallási vezetője, Elon Musk is, aki személyesen adta át az első harminc megrendelőnek a gyártósorról frissen legördült Model Y-okat, melyekért egyébiránt mintegy 64 ezer eurót, azaz átszámítva alsó hangon 24 millió forintot kell fizetniük az újdonsült tulajoknak.

A projekt születése egyébiránt távolról sem volt zökkenőmentes, eleinte környezetvédelmi aggályok miatt kellett állnia az építkezésnek, majd később a járvány és az azzal járó ellátásilánc-problémák hátráltatták a termelés beindítását. A berlini gyár létrehozása mindenesetre komoly logisztikai győzelem a Tesla számára, mely így az európai piacot helyi termelésből láthatja el (a cégnek ezt megelőzően New Yorkban, Nevadában és Shanghaiban épültek gyárai.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról