Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 22. 09:40

Édeshármas lett a Microsoft-Activision Blizzard frigyből

Újabb ajánlattal állt elő a Microsoft a brit versenyhatóság számára azért, hogy a szervezet átértékelje júniusi döntését, és zöld lámpát adjon az Activision Blizzard játékkiadó tavaly év elején bejelentett felvásárlásának.

Új, átstrukturált ajánlattal állt elő kedden a Microsoft az Activision Blizzard játékkiadó tavaly bejelentett, gigantikus, mintegy 69 milliárd dollár értékű felvásárlásával kapcsolatban a brit versenyhatóság, a Competition and Markets Authority (CMA) számára. A hatóság a hét elején megerősítette áprilisi döntését, mellyel blokkolta az eredeti ügyletet, az újonnan kidolgozott feltételekről pedig legkésőbb október 18-ig dönt - áll a szervezet mai közleményében.

Az újonnan lefektetett feltételek alapján a Microsoft az Activision Blizzard felvásárlásával - ideiglenesen - nem jutna hozzá a kiadó jelenlegi és a jövőben megjelenő játékainak különböző felhős játékplatformokon keresztüli disztribúciós jogához, helyette még az ügylet lezárása előtt ezek a jogok átkerülnének a francia Ubisofthoz. A korlátozás, illetve a kiszervezés időbeni hatálya 15 év és csak az Európai Gazdasági Térségen kívül lesz majd hatályos.

threesome

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az új feltételek alapján az Ubisoft licencelné minden cloud gaming platform (beleértve a Microsoftét is) számára az összes Activision Blizzard címet, ugyanakkor a Microsoft az ügylet részeként kompenzációban részesülne, mely egy egyszeri, meg nem nevezett összegből, illetve a nagykereskedelmi árak alapján megállapított, szintén nem nyilvános mértékű tranzakcióalapú részesedéséből állhat.

Ezzel összességében a felek szerint biztosítottá válhat, hogy a felvásárlással a Microsoft kezébe kerülő jelenlegi és jövőbeni címeket a következő másfél évtizedben nem tudja platformexkluzívvá tenni a vállalat.

Noha úgy tűnt, hogy a felvásárlás sínen lehet Nagy-Britanniában, a CMA áprilisban mégis blokkolta az ügyletet éppen a jelenleg még szárnyaikat bontogató felhős játékplatformok piacán várható potenciális piactorzító hatása miatt.

A Microsoft ekkor már aláírta az ingyenes licencelésről szóló tízéves megállapodást a Nintendóval és az Nvidiával, ám a brit hatóságot ez sem hatotta meg, ahogy az sem, hogy egy hónappal később az Európai Unió versenyjogi szerve csont nélkül átengedte az ügyletet, az Egyesült Államokban pedig sorra elbukott a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság összes, a deallel szembeni jogi érdekérvényesítési lehetősége a bíróságokon.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.