:

Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 18. 09:38

Vonzóbbá tette saját márkás készülékeit a Telekom

Nem egészen egy évvel az eredeti széria bemutatását követően megújította saját márkás okostelefon-szériáját a Deutsche Telekom, mely az új, 2023-as T Phone-okat több leányvállalatánál, így a Magyar Telekomnál is egyszerre hozta forgalomba. Az 5G-képes brandelt eszközök köre ezzel egy időben egy tablettel is kiegészült.

A saját márkás okostelefonok és tabletek továbbra is reneszánszukat élik, legalábbis a Deutsche Telekom immár a második szériáját adja ki azoknak a T Phone okostelefonoknak, melyeket nem egészen egy évvel ezelőtt dobott piacra több leányvállalatánál, így a Magyar Telekomnál is. A 2023-as modelleken minimális frissítést hajtott csak végre a gyártó, az újdonságok ugyanakkor mégis vonzóbbá válhatnak a tavalyi szériához képest, elsősorban kedvezőbb bevezető áruknak köszönhetően.

A T Phone 5G (2023) és a T Phone PRO 5G (2023) készülékek elsősorban a rendelkezésre álló háttértárat tekintve hoznak valamennyi pluszt, így mindkét típusnál megduplázta a gyártó az előző évi modell tárhelyét. A kisebbik készülék ezzel 128 GB, a nagyobbik 256 GB háttértárat kapott, nem változott ugyanakkor a 4 és 6 GB rendszermemória, valamint a nyolcmagos MediaTek-féle Dimensity 700 rendszerprocesszor sem, mely az alsó-középkategóriás készülékek mezőnyében az egyik legkedveltebb megoldásnak számít.

tphone_5g

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

További újdonság, hogy az idei T Phone-ok már gyárilag Android 13-mal érkeznek, emellett az alapmodell egyik legfőbb hiányosságát, az NFC-modul hiányát sikerült a ráncfelvarrás során orvosolnia a gyártónak. A saját márkás okostelefonok egyéb paraméterei gyakorlatilag változatlanok maradtak, így megmaradt a 6,52"-es és 6,82"-es kijelzőpanel is, a manapság már inkább csak a belépőszinten használt HD+ felbontással.

Jó hír ugyanakkor, hogy a frissített modelleket a tavalyiaknál olcsóbban adja a Telekom, így a T Phone 5G (2023) listaáron 71940 forintba, a T Phone 5G PRO (2023) pedig 89100 forintba kerül, ami mindkét modell esetén csaknem 20 ezer forintos árkülönbséget jelent az idei széria javára.

ttablet5g

A T Phone-ok választékát a cégcsoport idén egy androidos tablettel is kiegészítette, ez lett az eSIM-es, szintén 5G-képes T Tablet, mely 10,3 hüvelykes TFT kijelzőjével, 6 GB rendszermemóriával és 128 GB háttértárral, illetve a szintén nyolcmagos MediaTek MT6833 rendszerprocesszorral az alsó-középkategóriás androidos tabletek mezőnyét színesíti. A cég saját márkás tablete Magyarországon 84480 forintos listaáron érhető el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 02:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.